П’ятниця, 11 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно зварити варення з аличі: бюджетний варіант та мінімум зусиль

Як правильно зварити варення з аличі: бюджетний варіант та мінімум зусиль

Этот материал также доступен на русском языке
Варення з аличі стане прикрасою будь-якого зимового чаювання. Кисло-солодке, тягуче, ароматне – воно подарує вам незвичайні смакові відчуття.

Варення з аличі

Варення не вимагає особливих умов зберігання, а його заготівля вимагатиме від вас мінімум зусиль.

Інгредієнти

Алича – 1 кг, цукор – 1 кг, вода – 200 мл.

Приготування

  • Промийте аличу і викладіть на паперові серветки, щоб вона обсохла. Зробіть проколи на кожній ягоді за допомогою зубочистки або ножа, щоб вони краще просочилися сиропом під час варіння.
  • У каструлі з товстим дном змішайте цукор та воду. Доведіть до кипіння і варіть сироп близько 5 хвилин, доки цукор повністю не розчиниться. Залийте сиропом аличу і залиште маринуватися на 5 годин.
  • Після цього тричі варіть варення: щоразу після закипання проваріть 5 хвилин і залиште повністю охолонути. Проваривши варення втретє, розлийте його гарячим у сухі стерилізовані банки і закрутіть залізними кришками.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні