Варення з аличі
Варення не вимагає особливих умов зберігання, а його заготівля вимагатиме від вас мінімум зусиль.
Інгредієнти
Алича – 1 кг, цукор – 1 кг, вода – 200 мл.
Приготування
- Промийте аличу і викладіть на паперові серветки, щоб вона обсохла. Зробіть проколи на кожній ягоді за допомогою зубочистки або ножа, щоб вони краще просочилися сиропом під час варіння.
- У каструлі з товстим дном змішайте цукор та воду. Доведіть до кипіння і варіть сироп близько 5 хвилин, доки цукор повністю не розчиниться. Залийте сиропом аличу і залиште маринуватися на 5 годин.
- Після цього тричі варіть варення: щоразу після закипання проваріть 5 хвилин і залиште повністю охолонути. Проваривши варення втретє, розлийте його гарячим у сухі стерилізовані банки і закрутіть залізними кришками.
Читайте також: