Вівторок, 8 Жовтня, 2024
ГоловнаДачаЗбільште врожайність городу вдвічі: розсипте це замість гною

Збільште врожайність городу вдвічі: розсипте це замість гною

Этот материал также доступен на русском языке
Чим найкраще розкислити ґрунт восени, щоб отримати рекордний урожай наступного року?

Більшість рослин краще ростуть у нейтральному або слабокислому ґрунті, тому для покращення врожайності потрібно його розкисляти. І краще цим зайнятися восени.

Раніше ми розповідали, як значно збільшити врожайність яблук.

Досвідчені городники категорично не радять використовувати для розкислення ґрунту гній. Хоча таке добриво містить багато азоту, у ньому зовсім немає кальцію, тому за його допомогою можна лише підвищити кислотність ґрунту та знизити врожаю.

Найкращі засоби для розкислення ґрунту

Для розкислення ґрунту найкраще використовувати чотири перевірені засоби. Вони не тільки чудово впораються з основним завданням, а й підвищать якість ґрунту:

Деревний попіл. Посипте город попелом з розрахунку 200-300 грамів на квадратний метр. Кальцій і калій, що містяться в ньому, знизять кислотність грунту.

Крейда. Роздробіть крейду на порошок і посипте нею ділянку з розрахунку 300-400 грамів крейди на квадратний метр.

Яєчна шкаралупа. Висушіть шкаралупу і подрібніть її в порошок – використовуйте таке добриво в розрахунку 200 грамів на квадратний метр. Оскільки шкаралупа містить багато кальцію, вона знизить кислотність ґрунту. Хоча таке добриво працює повільно, при регулярному застосуванні дає дуже хороший результат.

Розчин соди. У відрро води додайте столову ложку соди й розмішайте до повного розчинення. Полийте розчином невелику ділянку. Однак пам’ятайте, що такий розчин впорається лише з легкою закисленістю.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні