Не бійтеся готувати плацинду, робиться це легко і просто, зате яка смакота виходить!
Раніше ми розповідали, як спекти вертуту з яблуками.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 4 склянки;
- Рослинна олія – 2 ст. ложки;
- Курине яйце – 1 шт.;
- Вода – 1-1 ¼ склянки;
- Сіль – 1 ч. ложка.
- Бринза – 800 г;
- Сіль – до смаку (якщо бринза не дуже солона);
- Жовток 2-3 шт.
- Рослинна олія – 100 мл для витягування тіста.
Приготування:
В якості начинки можна брати гарбуз, бринзу, сир, яблука, картоплю. Це на ваш смак.
- Просійте борошно, змішайте із сіллю, олією, яйцем і водою. Вимішуйте тісто не менше 10-15 хвилин, воно повинно вийти тугим, але еластичним.
- Тісто поділіть на кульки, вагою 100-120 г і накрийте плівкою. Дайте тісту відпочити 1-3 години за кімнатної температури.
- Приготуйте начинку. Бринзу натріть на тертці, підсоліть, якщо вона не дуже солона і перемішайте із жовтками.
- Витягайте тісто. Для цього стіл змастіть олією. Спочатку тісто розкотіть качалкою максимально тонко, а потім витягуйте руками, саме тісто теж можна змастити олією. Лист повинен вийти просто прозорим і тонким як цигарковий папір.
- З однієї кульки має вийти коло тіста з діаметром близько 60 см. 4 краї тіста потрібно скласти до середини, щоб вийшов квадрат. У центр викладіть начинку. Загорніть тісто – кути, які знаходяться по діагоналі, з’єднайте між собою, защипніть.
- Розігрійте сковороду з олією і відправте туди плацинду швом донизу. Смажте до золотистого кольору з двох боків.
- Щоб прибрати зайвий жир, готові плацинди викладайте на паперовий рушник або серветку.
Все, плацинда готова!
Читайте також: