Вівторок, 15 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВисокі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто...

Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня має свій рецепт оладок, але сьогодні пропонуємо спробувати спекти оладки за старовинним рецептом, де немає одного важливого інгредієнта.

І цей інгредієнт – яйця. У цьому рецепті їх просто нема.

Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти налисники без борошна.

Інгредієнти:

  • Борошно – 160 г;
  • Кефір – 200 мл;
  • Цукор – 1 ч. ложка;
  • Сіль – 1/3 ч. ложки;
  • Сода – ½ ч. ложки.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску і змішайте в ній кефір, цукор, сіль та соду. Сода повинна вступити в реакцію з кефіром і тільки потім всипте борошно і ретельно розмішайте, щоб не було грудочок.
  2. Відставте тісто на оладки на 15-20 хвилин. Після цього приступайте до смаження на добре розігрітій сковороді з олією. Більше тісто перемішувати не можна, так ви можете порушити його пористу структуру і оладки можуть опуститися після смаження.
  3. Ще одна порада – кефір має бути теплим. У цьому рецепті немає яєць, а все тому, що багато господинь вважають, що саме яйця роблять оладки більш щільними і твердими, а без яєць вони виходять повітряними і пористими, а ще високими, немов пампушки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні