І цей інгредієнт – яйця. У цьому рецепті їх просто нема.
Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти налисники без борошна.
Інгредієнти:
- Борошно – 160 г;
- Кефір – 200 мл;
- Цукор – 1 ч. ложка;
- Сіль – 1/3 ч. ложки;
- Сода – ½ ч. ложки.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску і змішайте в ній кефір, цукор, сіль та соду. Сода повинна вступити в реакцію з кефіром і тільки потім всипте борошно і ретельно розмішайте, щоб не було грудочок.
- Відставте тісто на оладки на 15-20 хвилин. Після цього приступайте до смаження на добре розігрітій сковороді з олією. Більше тісто перемішувати не можна, так ви можете порушити його пористу структуру і оладки можуть опуститися після смаження.
- Ще одна порада – кефір має бути теплим. У цьому рецепті немає яєць, а все тому, що багато господинь вважають, що саме яйця роблять оладки більш щільними і твердими, а без яєць вони виходять повітряними і пористими, а ще високими, немов пампушки.
Вас також можуть зацікавити новини: