Низька ціна – не завжди привід купувати яйця цілими лотками. Переконайтеся, що вони зберігалися належним чином. Це повинні бути охолоджені приміщення або зони. Адже за умов підвищених температурних режимів можливе активне розмноження бактерій. Також перевіряйте, чи міцна шкаралупа, чи не має вона тріщин. Адже при потраплянні повітря усередину, яйце псується дуже швидко. У таких випадках навіть правильне зберігання вдома не врятує ситуацію.
Читайте також: Чи можна їсти курячі яйця людям віком від 50 років – ось що говорять експерти
Придбані яйця важливо відразу покласти в холодильник, або в інше місце, що зберігає холод. Хоча при короткочасному нагріві до кімнатної температури проблем не виникне, але якщо це триватиме довго, то в яйці можуть розвиватися бактерії сальмонели. Зовнішні ознаки про це не повідомлять, а от лихоманка, діарея та смазми в животі після вживання такого продукту дадуть про неї знати.
Також шкідливо змінювати температура яєць: то охолоджувати, то нагрівати. Це ще більше провокує ріст і розмноження хвороботворних організмів.
Максимальна температура в холодильнику для безпечного зберігання яєць становить 4,4 градуси за Цельсієм. Тому час від часу перевіряйте налаштування або вимірюйте температуру термометром.
Якщо є потреба тривало зберігати яйця, їх краще не розміщувати на дверцятах, а помістити в глиб полички холодильника. Так зменшується ризик перепадів температури під час відкривання дверцят.
Читайте також: Яйця втомитеся збирати – ось чим годують курей досвідчені господарі для кращої несучості
Мити яйця важливо, але це потрібно безпосередньо перед приготуванням. Миття яєць перед тим, як кладете їх на зберігання, навпаки, може завдати шкоди. Шкаралупа має досить пористу структуру. Вона захищена природною невидимою для нашого ока плівкою. Під час миття цей захисний шар руйнується, що уможливлює проникнення всередину повітря, а також різноманітні бактерії, які могли жити на поверхні.
Як тільки охолонули варені яйця, їх відразу слід перекласти в холодильник. Адже захисна плівка на них вже знищена, тому шлях до вмісту всередині шкаралупи відкрито.
Якщо ви помітили, що яйце, що зберігається в холодильнику, розбилося або навіть трохи тріснуло, викидайте цей продукт. Адже навіть за невеликий проміжок часу могли потрапити всередину шкідливі бактерії. Однак якщо ви точно знаєте, коли з’явилася тріщина, і переконані, що яйце чисте і в такому стані воно перебуває не більше години, можете сміливо його використовувати.
Читайте також: Які яйця потрібно вибирати – із білою шкаралупою чи коричневою: фермер розвінчав головний міф
Кухарі не рекомендують заморожувати цілі яйця чи жовтки. Адже яйце у шкаралупі при замерзанні трісне. Також цілий жовток не витримає таких змін. Тому для заморозки цілком годяться білки або суміш жовтків та білків, якщо в кінцевому підсумку вас не цікавить цілісність жовтків.
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…