Цей бісквітний рулет — ну дуже смачний. Ідеальне поєднання шоколаду, гарбуза та найлегшого сирного крему. А ще й завдяки помаранчево-коричневим смугам він виглядає оригінально. Ця випічка точно стане однією з найулюбленіших сезонних страв! Раніше ми розповідали, як приготувати незвичайний, але дуже смачний пиріг із гарбузом.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 100-120 г
- Гарбуз (очищений) – 350 г
- Чорний шоколад – 50 г
- Цукор – 150 г
Для крему:
- Сир – 300 г
- Сметана – 200 г
- Цукрова пудра – 70 г
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
- Приготуйте гарбузове пюре: очищений гарбуз наріжте маленькими кубиками і покладіть у каструлю, додайте 50 г цукру та 200 мл води. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть приблизно 15-20 хвилин до м’якості гарбуза. Коли рідини залишиться небагато, гарбуз потрібно періодично помішувати.
- Гарбуз разом з невеликою кількістю сиропу, що утворився, подрібніть занурювальним блендером в пюре і залиште охолонути.
- Для бісквітного тіста розбийте яйця та відокремте жовтки від білків. Білки викладіть у сухий знежирений посуд і збийте міксером у пишну піну. У два прийоми додайте до них 100 г цукру, продовжуючи збивати до міцної піни.
- Яєчні жовтки збийте міксером і вилийте до білків.
- Частинами, щоразу перемішуючи, всійте борошно через дрібне сито.
- Розділіть тісто на дві однакові частини.
- Шоколад розтопіть у мікрохвильовій печі або на водяній бані, і додайте його в одну частину тіста. Перемішайте міксером на слабких обертах до однорідності. У другу частину тесту додайте гарбузове пюре, що охололо, і також перемішайте міксером до однорідності.
- Деко для запікання застеліть пергаментом і за допомогою окремих кондитерських мішків, чергуючи, викладіть на лист шоколадне і гарбузове тісто косими смужками.
- Відправте тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Готовий гарячий бісквіт, разом із пергаментом, на якому він випікався, поверніть у рулет і залиште так остигати.
- Для крему до сиру додайте сметану, цукрову пудру та ванільний цукор. Перебийте блендером до густого крему.
- Розгорніть охолоджений бісквіт і рівномірно розподіліть на бісквіт начинку. Поступово відокремлюючи пергамент, поверніть бісквіт із начинкою в рулет. Загорніть його в харчову плівку та приберіть у холодильник на 2-3 години.
Вас також можуть зацікавити новини: