Понеділок, 7 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГарбузовий сезон триває: печем повітряний гарбузово-шоколадний рулет з ніжним сирним кремом

Гарбузовий сезон триває: печем повітряний гарбузово-шоколадний рулет з ніжним сирним кремом

Этот материал также доступен на русском языке
Побалуйте себе та своїх близьких ще однією неймовірною стравою з гарбуза. Такого смачного рулету ви ще не куштували!

Цей бісквітний рулет — ну дуже смачний. Ідеальне поєднання шоколаду, гарбуза та найлегшого сирного крему. А ще й завдяки помаранчево-коричневим смугам він виглядає оригінально. Ця випічка точно стане однією з найулюбленіших сезонних страв! Раніше ми розповідали, як приготувати незвичайний, але дуже смачний пиріг із гарбузом.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 100-120 г
  • Гарбуз (очищений) – 350 г
  • Чорний шоколад – 50 г
  • Цукор – 150 г

Для крему:

  • Сир – 300 г
  • Сметана – 200 г
  • Цукрова пудра – 70 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Приготуйте гарбузове пюре: очищений гарбуз наріжте маленькими кубиками і покладіть у каструлю, додайте 50 г цукру та 200 мл води. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть приблизно 15-20 хвилин до м’якості гарбуза. Коли рідини залишиться небагато, гарбуз потрібно періодично помішувати.
  2. Гарбуз разом з невеликою кількістю сиропу, що утворився, подрібніть занурювальним блендером в пюре і залиште охолонути.
  3. Для бісквітного тіста розбийте яйця та відокремте жовтки від білків. Білки викладіть у сухий знежирений посуд і збийте міксером у пишну піну. У два прийоми додайте до них 100 г цукру, продовжуючи збивати до міцної піни.
  4. Яєчні жовтки збийте міксером і вилийте до білків.
  5. Частинами, щоразу перемішуючи, всійте борошно через дрібне сито.
  6. Розділіть тісто на дві однакові частини.
  7. Шоколад розтопіть у мікрохвильовій печі або на водяній бані, і додайте його в одну частину тіста. Перемішайте міксером на слабких обертах до однорідності. У другу частину тесту додайте гарбузове пюре, що охололо, і також перемішайте міксером до однорідності.
  8. Деко для запікання застеліть пергаментом і за допомогою окремих кондитерських мішків, чергуючи, викладіть на лист шоколадне і гарбузове тісто косими смужками.
  9. Відправте тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Готовий гарячий бісквіт, разом із пергаментом, на якому він випікався, поверніть у рулет і залиште так остигати.
  10. Для крему до сиру додайте сметану, цукрову пудру та ванільний цукор. Перебийте блендером до густого крему.
  11. Розгорніть охолоджений бісквіт і рівномірно розподіліть на бісквіт начинку. Поступово відокремлюючи пергамент, поверніть бісквіт із начинкою в рулет. Загорніть його в харчову плівку та приберіть у холодильник на 2-3 години.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні