Але часто при зберіганні картопля стає м’якою, проростає, або починає підгнивати. Щоб цього не сталося, досвідчені овочівники рекомендують для зберігання відбирати тільки здорові бульби та організувати правильне зберігання.
Раніше ми розповідали про найурожайніші сорти картоплі.
А саме:
- Ідеальна температура. Так для зберігання картоплі потрібно, щоб у підвалі було від 4 до 8 градусів Цельсія. Важливо підтримувати постійну температуру, щоб уникнути перегріву або заморожування бульб.
- Ідеальна вологість. Вона становить 80-90%, за такої вологості картопля не загниватиме або висихатиме.
- Надходження повітря. Повітрообмін допоможе запобігти утворенню цвілі, а також збереже корисні властивості картоплі.
Але є ще один секрет, що працює. Поруч із картоплею у підвалі обов’язково укладають яблука.
Яблука розміщують в окремих ящиках по сусідству з картоплею, що дозволяє зберегти бульби свіжими та смачними всю зиму.
Яблука виділяють газ – етилен, а він сприяє дозріванню томатів, бананів, яблук та інших фруктів та овочів. Але для картоплі таке сусідство корисне тим, що етилен знижує вуглеводний обмін. І картоплі легше “дихати”, що допомагає запобігти проростанню та продовжує термін зберігання картоплі.
Вас також можуть зацікавити новини:
Не садіть на городі ці рослини, вони приваблюють небезпечного шкідника, який знищує картоплю
Так смачно, що можна проковтнути язик: готуємо картопляні човники всього з трьох інгредієнтів