Вівторок, 8 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниТільки не 60 °C: визначено ідеальну температуру прання постільної білизни

Тільки не 60 °C: визначено ідеальну температуру прання постільної білизни

Этот материал также доступен на русском языке
Прання постільної білизни завжди досить відповідальна справа. Адже кожна господиня бажає не тільки добре випрати речі, з якими багато контактує людське тіло, а й зберегти улюблені комплекти від деформації, ковтунців, втрати кольору. Тому до вибору температури прання слід підходити дуже уважно.

Чому 60 °C не підходить для прання постільної білизни

Здавалося б, гарна температура для прання білизни. Вода досить гаряча, щоб упоратися із брудом, але не настільки, щоб зіпсувати тканину.

Раніше ми розповідали, як випрати об’ємні ковдри в машинці.

Експерт зі сну і керуючий директор Woolroom Кріс Таттерсолл, на якого посилається Express, вважає, що простирадла, наволочки та підковдри слід прати раз на тиждень. Тоді рівень їх забруднення не вимагатиме надто високого температурного режиму та великої кількості пральних засобів для очищення тканини від відмерлих клітин шкіри, поту, тілесного жиру, бруду та пилових кліщів.

Експерт вважає, що режим прання при температурі 40 ° C повністю впорається з цим. А підвищення до 60 ° C необхідне тільки тоді, коли людина, яка спала на цьому ліжку, хворіє на інфекційні захворювання.

Однак, якщо ваші простирадла з шовку або інших делікатних тканин, то для них краще вибирати режим ручного прання у теплій воді 30 °C.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні