Новини

Нічні удари по Києву, Нікополю та Запоріжжю — воєнне зведення 4 жовтня

Обстріли України 4 жовтня 2024 року

Вночі та вранці російська армія продовжувала атаки на Нікопольщину. Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Він зазначив, що тамтешні території агресор обстрілював з важкої артилерії. Бив дронами-камікадзе. А ще скинув боєприпас з БПЛА. Як зазначив очільник ОВА, ворог завдав удару по Нікополю, Мирівській та Покровській громадах. На щастя, минулося без загиблих і постраждалих.

Ворожа армія зранку атакувала Запорізький район. Є влучання.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров. «З самого ранку ворог атакував область. Є влучання у Запорізькому районі. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено вікна, фасад та дах приватних будинків», – написав він.

Ворожі війська завдали ударів по Миколаївській області. FPV-дрон атакував Куцурубську громаду, а Очаків зазнав артилерійських обстрілів. На щастя, постраждалих немає. Про це повідомляє голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Сьогодні вночі у Дарницькому районі Києва сталося загоряння на балконі квартири на 8 поверсі багатоповерхівки. Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко. Попередньо встановлено, що причиною інциденту могло стати падіння уламків ворожого безпілотника, який було збито силами ППО. Загоряння оперативно ліквідували, і, на щастя, постраждалих немає. Під час збиття дрона в багатоповерховому будинку вибило металопластикову раму на 8 поверсі 16-поверхівки. Підрозділи рятувальників швидко прибули на місце події та запобігли серйознішим наслідкам.

За даними Генштаба ЗСУ, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетних удари із застосуванням трьох ракет, а також 67 авіаційних ударів, зокрема скинув 135 керованих авіабомб. Крім цього, здійснив більше чотирьох тисяч обстрілів, з них 105 із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень 1585 дронів-камікадзе.
Противник завдавав авіаційних ударів, зокрема у районах населених пунктів Катеринівка, Волфине, Комарівка, Білопілля, Річки, Хотінь, Яструбине, Іскрисківщина, Будівельне, Токарі, Юнаківка, Біловоди Сумської області та селища Зоря Чернігівської області.
П’ятнадцять ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника завдали за минулу добу ракетні війська та артилерія Сил оборони, до того ж уражено два склади пально-мастильних матеріалів, артилерійську систему, засіб ППО та станцію радіоелектронної боротьби.

Оперативне зведення Генштабу на 4 жовтня 2024 року за напрямами

На Харківському напрямку ворог чотири рази проводив наступальні та штурмові дії в районах Стариці та Вовчанська.
Кількість бойових зіткнень за добу на Куп’янському напрямку досягла одинадцяти. Сили оборони відбивали атаки окупантів в районах Синьківки, Курилівки, Піщаного, Вишневого, Петропавлівки та Першотравневого.
На Лиманському напрямку наші війська зупинили 13 атак противника. Основні зусилля загарбники концентрували в районах населених пунктів Макіївка, Новосадове, Торське, Дружелюбівка, Греківка та Дронівка.
Одну атаку неподалік Спірного відбито Силами оборони на Сіверському напрямку.
Шість спроб загарбників просунутись уперед поблизу Часового Яру, Андріївки, Білої Гори та Ступочок українські воїни зупинили на Краматорському напрямку. Ситуація контрольована. Ворог діяв за підтримки авіації – бив КАБами у районі Часового Яру.
Авіація агресора завдала бомбардувань по районах населених пунктів Катеринівка, Дружба та Клебан-Бик на Торецькому напрямку, до того ж ворог дев’ять разів намагався просунутися вперед у районі Торецька, Дачного та Неліпівки.
30 атак, таку кількість за минулу добу відбито нашими захисниками на Покровському напрямку. Ворог намагався просунутись неподалік Сухої Балки, Гірника, Променя, Новоторецького та Крутого Яру. Основні ж зусилля ворог зосереджував в районах Миколаївки та Селідового, де відбулось відповідно дев’ять та сім боєзіткнень; крім того, бомбардував Мирноград, Білицьке та Селидове, скинувши сім керованих авіабомб.
Сили оборони продовжують стримувати ворога на Курахівському напрямку. В районах Новоолександрівки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Трудового, Воздвиженки, Антонівки та Катеринівки окупанти 23 рази намагалися прорвати українські оборонні рубежі.
Три атаки противника зупинено нашими оборонцями в районі Богоявленки та одну – поблизу Максимівки, що на Времівському напрямку.
На Оріхівському напрямку ворожі підрозділи двічі намагались просунутись в районах Кам’янського та Новоданилівки.
Оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.
На кордоні з Чернігівською областю противник зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність та артилерійські обстріли.
Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку. За минулу добу ворог завдав по своїй же території один ракетний та чотирнадцять авіаударів, застосувавши 30 керованих авіабомб; окрім того здійснив майже 300 обстрілів.
Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1230 осіб. Також українські воїни знешкодили 15 танків, 31 бойову броньовану машину, 59 артилерійських систем, 8 реактивних систем залпового вогню, один засіб ППО, 101 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 70 автомобілів та три одиниці спеціальної техніки окупантів.

 

Метки: атака бої воєнне зведення обстріли

Новое на сайте

  • Новини

Що обов’язково потрібно зробити з яблуками перед вживанням, інакше будуть проблеми зі здоров’ям

Аби виростити великі яблука та вберегти їх від хвороб і шкідників, аграрії використовують ціли ряд…

05/10/2024 00:15
  • Новини

Погода в Україні на суботу, 5 жовтня

Чи буде в суботу тепло чи готуватись до дощів? Що кажуть синоптики.

04/10/2024 23:45
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 5 жовтня: готуйтесь до гіршого

Чи буде геомагнітна активність підвищена цього вікенду? Які прогнози роблять експерти?

04/10/2024 23:15
  • Новини

Зберете рекордний урожай озимого часнику: просто внесіть це просте підживлення

Хочете отримати рекордний урожай озимого часнику? Потрібно внести дуже просте, але ефективне підживлення в жовтні.

04/10/2024 22:46
  • Новини

Надзвичайно смачні гарбузові оладки з хрусткою скоринкою: драники і підметки не годяться

Що якщо замість картоплі використовувати для драників гарбуз? Вийдуть шалено смачні оладки!

04/10/2024 22:22
  • Новини

З якого віку приходить старість: ці цифри вас здивують

Визначення "літня людина" — досить широке і включає кілька критеріїв.

04/10/2024 21:56