П’ятниця, 27 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниДеякі пенсіонери зможуть отримати грошову допомогу від Червоного Хреста - як зареєструватися

Деякі пенсіонери зможуть отримати грошову допомогу від Червоного Хреста – як зареєструватися

Этот материал также доступен на русском языке
З середини жовтня починає діяти спеціальна програма підтримки населення в 9-ти областях країни. Підробиці про пільгові категорії, які будуть охоплені програмою, стане відомо після 15 жовтня.

Раніше ми розповідали про перехід з одного виду пенсії на інший.

Яка повідомляють Факти ICTV, на гарячій лінії  Червоного Хреста докладно розповіли яку допопомгу надають пенсіонерам та як її можна отримати.

Кожного місяця допомогу отримують люди різних категорій, наприклад, в один місяць допомогу надають людям з інвалідністю 1 групи, а в інший – внутрішньо переміщеним особам, чи людям, чиє майно було зруйноване через бойові дії.

З середини жовтня у дев’яти областях буде впроваджено програму фінансової підтримки на зимовий період.

До цього переліку входять:

  • Запорізька
  • Херсонська
  • Сумська
  • Донецька
  • Дніпропетровська (тільки Павлоград)
  • Чернігівська
  • Харківська
  • Одеська
  • Миколаївська

Програма буде діяти не в усіх населених пунктах, а лише в певних районах, переважно прифронтових та прикордонних громадах. У середині жовтня розпочнеться реєстрація.

Категорії вразливості визначатимуть місцеві адміністрації, і саме вони формуватимуть списки осіб, які можуть отримати допомогу. Червоний Хрест працюватиме із цими списками, зв’язуючись із людьми для реєстрації.

Самостійно зареєструватися на допомогу через гарячу лінію чи в офісах Червоного Хреста не можна. Списки формуватимуться автоматично на основі даних органів влади.

Фінансова допомога, яку планують виплачувати з середини жовтня, становитиме від 11 600 до 21 000 грн залежно від кількості членів сім’ї та категорії вразливості. Деталі про виплати стануть відомі ближче до 15 жовтня.

Наразі пенсіонери можуть отримати лише продуктові набори та засоби гігієни. Для цього потрібно звертатися на гарячу лінію та дізнаватися про наявність допомоги у конкретній області.

Також наразі фінансові програми доступні лише у деяких громадах Сумської та Харківської областей, що постраждали від обстрілів.

У Черкаській області допомога надається людям старше 65 років. Внутрішньо переміщені особи у більшості областей можуть отримати одноразову гуманітарну допомогу. Продуктові набори видають людям з інвалідністю 1 та 2 груп, а також тим, чиє житло було пошкоджене або зруйноване через війну. Члени сімей загиблих воїнів також можуть претендувати на допомогу. У прифронтових областях допомогу у вигляді продуктових наборів отримують багатодітні сім’ї та одинокі матері й батьки.

Вас також можу зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні