П’ятниця, 27 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниУ семи областях України роздадуть електровелосипеди медичним працівникам: як подати заявку

У семи областях України роздадуть електровелосипеди медичним працівникам: як подати заявку

Этот материал также доступен на русском языке
Цей новий проєкт спрямований на підтримку медичних та соціальних працівників. Участь можуть брати громади (медичні заклади або соціальні установи) з певних областей, які відповідають певним умовам

Раніше ми писали, на скільки зростуть пенсії і чи будуть пільги у 2025 році.

Проєкт “Вело-Форсаж” спрямований на підтримку медичних та соціальних працівників через передачу електричних велосипедів закладам, де вони офіційно працевлаштовані. У 2023 році проєкт співпрацював з медичними закладами, соціальними установами у громадах України, де переміщення, приїзд на місце надання медичної допомоги або соціальних послуг сильно ускладнено, через війну в Україні.

Це громади, котрі знаходяться максимально наближено до кордону з рф або до активних бойових дій і кожен день укриваються від обстрілів ворога. В цих громадах громадський транспорт працює в обмеженому  індивідуальному режимі,  працівники та працівниці  швидкої допомоги дуже ризикують кожного дня, а необхідність надання допомоги і забезпеченням усім необхідним вкрай важлива і потребує мобільності і невідкладності. Фельдшерський склад та соціальні працівниці закладів – це майже 70% жінок.

У середньому працівниці на електровелосипедах обслуговують громади на відстані 10-20 км від місця розташування медичної або соціальної установи.

Участь можуть брати громади (медичні заклади або соціальні установи) з перерахованих областей вище, які відповідають наступним умовам:

  • громади, які знаходяться у «сірій» зоні;
  • громади, які розташовані на кордоні з рф;
  • громади, які після деокупації;
  • громади, які готові сплатити послуги логістики ТОВ «Нова пошта» або власними силами організувати логістику доставки велосипедів зі складу офіційного постачальника Фонду; 
  • громади, які мають лист підтримки щодо участі в даному проєкті від ОВА за підписом голови підтримуючого органа.

Електровелосипед Dorozhnik Retro скорочує час проїзду до місця надання допомоги з 40-ка хвилин до 20-ти хвилин. Велосипед має корзину, яка дозволить зручно перевозити необхідні речі для роботи на виїзді.

Проєкт   “Вело-Форсаж” вже реалізовано у:

  • – 6-х областях: Сумська, Харківська, Донецька, Миколаївська, Запорізька, Дніпропетровська;
  • – 14 громадах;
  • – 164 одиниці загальна кількість електровелосипедів;
  • – понад 350 людей на обслуговуванні щомісячно.

Заявку можна подати тут: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXMpBVfvgf8pydcUWiXHluN-PuLWtj51Hn5xLQdGN4ec2knQ/viewform

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні