Вся річ у тому, що в цьому печиві поєднується рецепт пісочного печива та дріжджового.
Раніше ми розповідали, як приготувати печиво на кефірі.
Готове печиво виходить, високим, шаруватим, хрустким, але не ламким і просто тане в роті.
Інгредієнти:
- 220 г вершкового масла;
- 150 г цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 3 яйця;
- 10 г сухих дріжджів;
- 80 мл води;
- щіпка солі;
- 0,5 кг борошна.
Приготування:
- Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно трохи розтануло. Змішайте олію з цукром і ванільним цукром, збийте міксером, додаючи по одному яйцю, трохи посоліть для гармонізації смаку.
- Введіть у суміш борошно з дріжджами та додайте теплу воду. Замісіть тісто, воно не повинно бути надто тугим, але й липким також не повинно бути.
- Залиште його на годину, нехай підійде в теплому місці.
- Розкачайте тісто в пласт завтовшки до 2 см, зверху посипте цукром і розріжте на квадратики або прямокутники. А можна за допомогою улюблених форм вирізати печиво.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.
- Форму для випікання можна змастити маслом або застелити пергаментним папером.
Читайте також: