Новини

Свята та народні прикмети 28 вересня — чому цього дня треба разом спекти солодкий пиріг

28 вересня – яке свято відзначають в Україні

28 вересня відзначають Всесвітній день боротьби зі сказом. Сказ — це гостре інфекційне вірусне захворювання тварин і людей. Характеризується запальними процесами (енцефаліт) та тяжким ураженням центральної нервової системи з можливою смертю. Щоб попередити летальні випадки, вкрай необхідно вчасно отримати кваліфіковану медичну допомогу. За даними ВООЗ, у 99 % випадків смерті людини від сказу джерелом інфекції є собаки. Близько 40 % жертв укусів імовірно скажених собак — діти віком до 15 років.

День генерального директора відзначається 28 вересня щороку. Це професійне свято для людей, які очолюють будь-яку організацію, несучи відповідальність за її розвиток та стратегічні рішення. Посада генерального директора є ключовою, і без нього робота компанії неможлива. Генеральний директор (CEO) координує діяльність всіх підрозділів, вирішує важливі питання, пов’язані з фінансами, маркетингом та кадрами. Успіх компанії залежить від його здатності приймати правильні рішення в умовах конкуренції та змін на ринку. Основні обов’язки включають управління компанією, вирішення кадрових питань, контроль бюджету та стратегічне планування. Генеральний директор повинен мати лідерські якості, вміти надихати команду та адаптуватися до змін. Робота на цій посаді пов’язана з великим стресом і майже цілодобовою зайнятістю. Святкування Дня генерального директора зазвичай включає привітання від колег, партнерів і клієнтів, корпоративні заходи та обговорення досягнень компанії.

З 2015 року 28 вересня відзначають День ділової книги. Це свято присвячене літературі, яка допомагає розвивати навички у бізнесі, управлінні, фінансах та саморозвитку. Ділова література — це жанр, який навчає керувати бізнесом і стає все популярнішим. Вона є важливим інструментом для особистого та професійного зростання, допомагає вдосконалювати знання і вміння. Ділові книги пропонують рішення та практичні інструкції для ведення бізнесу, допомагають ставити цілі та досягати їх. Вони поєднують теорію з практикою, що робить їх корисними для реального життя.

28 вересня – яке сьогодні церковне свято

Сьогодні, 28 вересня, в православному календарі день пам’яті преподобного Харитона Сповідника. Преподобний Харитон Сповідник – це християнський святий, який жив у IV столітті та постраждав за віру під час гонінь на християн. Він був родом із Іконії, де побачив мученицьку смерть святої Фекли, яку він шанував усе своє життя. Після звільнення з в’язниці він вирушив у паломництво на Святу Землю, де був захоплений розбійниками і врятувався від них дивом. Він залишився жити у печері, де розбійники привели його, і зробив із неї церкву. Там він почав свій пустельницький подвиг і привернув до себе багатьох учнів. Він заснував три монастирі в Юдейській пустелі: Фаранську, Єрихонську та Сукійську лаври. Він також дав своїм учням правила чернечого життя, які вплинули формування Єрусалимського Типікона. Він помер близько 350 року та був похований у Фаранській лаврі.

Прикмети 28  вересня

  • Зайці ще не змінили забарвлення — зима ще не прийде.
  • Північний вітер прогнозує сувору зиму.
  • Шерсть у собаки дуже густа — будуть сильні морози.

Що сьогодні не можна робити

Небажано прибирати і працювати в хаті, вважається, що можна “вигнати” все хороше з оселі. Також наші предки намагалися не планувати на цей день вінчання. З давніх пір люди вірили, що 28 вересня несприятливий день, тому намагалися не виходити з дому, щоб не накликати на себе біди.

Що можна робити сьогодні

Цього дня існувала цікава традиція — сімейна пара готувала разом солодкий пиріг, яким пригощала рідних і близьких. Вважалося, що так можна отримати довге і щасливе життя разом.

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: генеральний директор свято сказ традиція

Новое на сайте

  • Новини

10 800 грн на кожного: кого наразі запрошують на отримання грошої допомоги

Відбір буде здійснюватися на основі місцеперебування домогосподарства, його структури, статусу та доходу. Після заповнення онлайн-форми.…

28/09/2024 10:58
  • Новини

Введено нові правила передачі показань лічильників — звіт щомісяця, інакше платитимете

Ця проста процедура забезпечує розрахунок суми з урахуванням фактичного споживання. Українцям регулярно нагадують необхідність своєчасно…

28/09/2024 09:54
  • Статті

Як вибрати рис для плову

Крупа в традиційному плові має бути розсипчастою. Хоча існують альтернативні рецепти, які передбачають в'язку текстуру…

28/09/2024 09:42
  • Новини

Росіяни атакували шахедами лікарню у Сумах — воєнне зведення 28 вересня

Ворог не полишає спроби просування, найгарячішими є Покровський та Курахівський напрямки. Противник завдав по позиціях…

28/09/2024 08:48
  • Новини

Треба записатися по телефону – благодійний фонд оголошує про видачу гуманітарної допомоги

Українці, які постраждали від війни, можуть отримати нову гуманітарну допомогу. Для реєстрації потрібно лише зателефонувати.

28/09/2024 08:11
  • Новини

Повернути частину пенсії: кого з українців зобов’яжуть це зробити (відео)

В деяких випадках і без того маленьку пенсію можуть урізати. Інколи Пенсійний фонд нараховує переплату…

28/09/2024 07:37