Перша причина замочування – ретельне очищення горіхів. Спробуйте залити горіхи водою на 20 хвилин і побачите, скільки бруду з них вимивається. Це особливо актуально, якщо їсте горіхи сирими і не піддаєте їх термічній обробці.
Раніше ми розповідали, які горіхи найкорисніші.
Досвідчені господині запевняють, що горіхи, який певний час пролежали у воді, набувають кращого смаку. Це пов’язано з тим, що з них вимиваються дубильні речовини, які можуть давати гіркуватий або терпкий присмак. Наприклад, як у волоських горіхів.
Деякі страви передбачають, що в процесі приготування горіхи слід замочити на певний час. Таким чином цей продукт стає більш піддатливий для подріблення.
Фахівці стверджують, що під час замочування горіхи набувають форми, яка краще засвоюється. Відтак, організм отримує вищу дозу поживних речовин.
Для різного виду горіхів пропонується різна тривалість замочування. Так мигдаль слід помістити у воду на 12 годин. Волоським горіхам, арахісу та фундуку буде достатньо 8 годин.
Спочатку залийте горіхи у мисці теплою водою, щоб рідина повністю їх покрила. Додайте солі: 1 чайна ложка на 150 грамів горіхів. Розмішайте та залишіть на визначений час. Сіль допоможе позбавитися навіть дрібних шкідників, які могли поселитися в продукті.
Читайте також: Волоський горіх наступного року буде просто посипаний плодами, що потрібно зробити до перших холодів
Злийте брудну воду і промийте горіхи чистою холодною водою. Висушіть, розклавши їх на паперові рушники. За потреби, перед вживанням підсушіть у духовій шафі або мікрохвильовій печі.
Українцям надають нову гуманітарну допомогу. Хто може отримати продуктовий набір та як це зробити.
Російські окупанти атакували Одеську область. Не обійшлося без наслідків. На фронті ситуація залишається складною на…
Популярний мобільний оператор України заявив про нововведення, яке торкнеться частини абонентів. Що потрібно знати.
25 вересня в Україні відзначають Всесвітній день мрії, Всесвітній день фармацевту та Національний день коміксів.…
Цей рулет можна приготувати і на буденний стіл, і на святковий. Рулет оригінально виглядає і…
Ніщо так не псує настрій під час приготування їжі, як тупі ножі, якими неможливо нарізати…