Йдеться про звичайну рослинну олію, її ми звикли додавати в тісто на налистники, але в оладки її рідко хто додає, а дарма.
Раніше ми розповідали, як приготувати налистники без борошна.
Як пояснили досвідчені господині, олія допомагає спекти найсмачніші оладки без зайвого жиру. Сковороду можна не змащувати, але щоб оладки не прилипали, можна змастити дно сковороди салом.
Самі по собі оладки пухкі і коли ви наливаєте тісто в сковороду з олією, вони швидко вбирають її, через що виходять жирними, маслянистими. Але якщо додати олію в тісто, вона запечатує ці пори зсередини і оладки не будуть жирними.
Рецепт оладок з олією – інгредієнти:
- 0,5 л кефіру
- 2 склянки борошна
- 3 столові ложки цукру
- по одній чайній ложці солі та соди
- 2 столові ложки олії.
Приготування:
- Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
- Кефір влийте в глибокий посуд і змішайте із сіллю, цукром та содою. Просійте борошно і додайте частинами, тісто має вийти схожим на сметану за консистенцією.
- Влийте олію та розмішайте.
- Сковороду розігрійте та змастіть салом. Просто наколіть сало на вилку і потріть сковороду.
- Смажте оладки з двох боків до золотистого кольору.
Читайте також: