Субота, 21 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЧому не варто давити слимаків, якщо ви хочете їх позбавитись

Чому не варто давити слимаків, якщо ви хочете їх позбавитись

Этот материал также доступен на русском языке
Більшість слимаків їдять листя, мікроскопічні грибки та продукти розпаду рослинного матеріалу, харчуються овочами, декоративними рослинами, полуницею, картоплею та іншими садовими та культурними рослинами. Деякі види є хижаками і можуть їсти падаль, особливо свого ж виду та фекалії.

Раніше ми писали про догляд за полуницею восени.

Слимаки можуть знищити майже все, що росте на городі. Вони швидко розмножуються і «змітають» рослини на своєму шляху. Існує думка, що слимаки уникають місць, де росте часник, цибуля, петрушка чи м’ята, але насправді вони здатні знищувати будь-які рослини. Іноді здається, що боротьба з цими шкідниками вже не має сенсу, і городники просто починають їх розчавлювати. Та чи допомагає це?

Здавалося б, найпростіший спосіб позбутися слимака — розчавити його черевиком. Однак це лише погіршує ситуацію, адже запах розчавленого слимака привертає ще більше його родичів. Для слимаків цей аромат дуже привабливий.

Цікаво, що слимаки поїдають своїх загиблих родичів, тому розчавлені слимаки стають для них джерелом їжі. Найкращий спосіб боротьби — механічне або хімічне знищення шкідників, причому зібраних слимаків слід правильно утилізувати.

Щойно починається сезон і слимаки з’являються на ділянці, слід одразу ж починати їх збирати. Не варто сподіватися, що вони зникнуть самі. Хоча слимаки й виконують важливу роль у природі, наприклад, допомагають створювати компост, краще, щоб вони робили це за межами вашого городу.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні