П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПікантний пиріг з грибами: рецепт смачної домашньої випічки

Пікантний пиріг з грибами: рецепт смачної домашньої випічки

Этот материал также доступен на русском языке
Свіжоспечені рум'яні пироги завжди особливо смачні, а з грибною начинкою вони стають ще й неймовірно ароматними. Для начинки підійдуть будь-які гриби.

Раніше ми писали, як приготувати найсмачнішу запіканку без духовки.

Свіжоспечені рум’яні пироги завжди особливо смачні, а з грибною начинкою вони стають ще й неймовірно ароматними. Для начинки підійдуть будь-які гриби. За бажанням можна додати цибулю, зелень, сир, варені яйця, м’ясо, картопляне пюре або тушковану капусту.

Інгредієнти для тестування:

    • Пшеничне борошно — 260 г
    • Кукурудзяне борошно — 50 г
    • Кисло молоко (або кефір) – 200 мл
    • Цукор – 2 ст. л.
    • Яйця – 3 шт.
    • Сода – 0,3 ч. л.
    • Розпушувач — 0,3 ч. л.
    • Сіль – 1 ч. л.

 

Інгредієнти для начинки:

  • Шампиньйони — 500 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Сіль до смаку
  • Твердий сир – 50 г
  • Олія соняшникова — 50 мл
  • Вершкова олія — 30 г

Приготування:

  1. Наріжте печериці пластинками, а цибуля — півкільцями. Розігрійте сковороду зі олією і обсмажте гриби 15 хвилин. Потім додайте|добавляйте| цибулю і продовжуйте смажити ще 10 хвилин, посоліть.
  2. Збийте яйця з цукром та сіллю, додайте кисле молоко та перемішайте.
  3. Просійте борошно з содою та розпушувачем, замісіть тісто. Втручайте в нього грибну начинку, що остигнула.
  4. Змастіть форму вершковим маслом і викладіть тісто. Зверху посипте тертим сиром. Якщо хочете, щоб сир не підгорів, додайте його за 15-20 хвилин від початку випікання.
  5. Поставте пиріг у духовку до 210°C і випікайте 30 хвилин до готовності. Остудіть пиріг у формі, наріжте та подавайте до столу.

Вас також можуть зацікавити новини:

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні