Для приготування цієї закуски не потрібно багато часу. Все, що вам потрібно – вода, прянощі, і, власне, кизил. Маринований кизил з гвоздикою та перцем – ідеальне доповнення до м’яса, основних страв або салатів.
Кизил – 1 кг, оцет яблучний – 100 мл, сіль – 1 столова ложка, цукор – 5 чайних ложок, окріп – 300 мл, лавровий лист – 1 шт., горошини запашного та чорного перців – по 2 шт., гвоздика – 3 шт., чебрець – маленька гілочка.
• Ягоди кизилу ретельно промити і викласти на друшляк, щоб стекла вода.
• У стерилізовані банки викласти лавровий лист, перець, чебрець та гвоздику.
• Заповнити банки кизилом догори, залити окріп, накрити стерилізованими кришками і залишити на п’ятнадцять хвилин.
• Для приготування маринаду злити воду з банок у каструлю, додати оцет, сіль та цукор.
• Довести до кипіння і варити близько хвилини, потім залити ягоди гарячим маринадом і закатати банки.
Якщо у вас немає чебрецю, його можна замінити розмарином, орегано або майораном.
Вас також можуть зацікавити новини:
Чимало людей переконані, що їсти з хлібом – погана звичка. Чи справді хліб може нашкодити?…
Цей вид депозиту працює як скарбничка: ваші гроші не тільки зберігаються, але й приносять дохід.…
Полуниця потребує догляду не лише навесні та влітку, а й восени, коли вона готується до…
20 вересня очікується сонячна погода без опадів по всій Україні.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Церква – це не місце, де працюють «магічні принципи». У Церкві не працює закон сліпої…