Новини

Свята та народні прикмети 20 вересня — чому цього дня не можна робити подарунки

20 вересня – яке свято відзначають в Україні

20 вересня в Україні святкують День HR-менеджера або ж рекрутера. В професії HR це скорочення від терміна «human resources», тобто «людські ресурси». Перші професії, які схожі на сучасну, з’явилися ще 1835 року. Тоді вийшла поставнова, за якою регламентувалися відносини між власниками заводів та найманими працівниками. В ній визначалася посада спеціалістів, що займалися організацією праці робітників. Менеджер з персоналу – людина-універсал, яка може впоратися з обов’язками кадровика та рекрутера. Ейчари розуміються в пошуку та підборі співробітників, складанні таблиць, документів, графіків, адаптації співробітників, організації навчальних заходів, тренінгів та корпоративів.

Всесвітній день рису відзначають із 2004 року, коли за ініціативи ООН проходив Міжнародний рік рису. Свято має всесвітній характер, оскільки рис є одним із найпопулярніших злаків на всіх континентах. У національних кухнях кожної з країн є свої різноманітні рецепти страв з рису. Цей злак має давню історію – згідно з археологічними даними, його почали вирощувати понад 7 тисяч років тому в Східній Азії. В імпорті рису відзначилися перси – саме вони довгий час були головними його постачальниками на інші континенти. Так рис потрапив до Африки – близько 2-3 тисяч років тому, а потім до Європи та інших країн світу. Сьогодні налічується близько 20 видів цієї злакової культури. Серед основних виробників – Китай, Індія, Бангладеш, Індонезія, В’єтнам і Таїланд, які постачають понад 75% світового врожаю рису.

А ще 20 вересня святкують Міжнародний день студентського спорту. Це свято підкреслює важливість спорту у закладах вищої освіти. Ініціатором створення події стала Міжнародна федерація студентського спорту, яка 2015 року запропонувала ЮНЕСКО заснувати окремий святковий день, який би присвятили студентському спорту. Цю пропозицію підтримали держави-члени ЮНЕСКО в Парижі 2015 року.

20 вересня Всесвітній день паельї. Найбільш популярне це свято в Іспанії, де паелья є національною стравою. Паелья визнана в усьому світі за її унікальний смак та корисні властивості.

20 вересня – яке церковне свято 2024

20 вересня в церковному календарі – день пам’яті великомучеників Євстафія Плакіди, дружини його Феопістії і дітей їхніх Агапія і Феопіста. Якось Євстафій під час полювання побачив між рогами оленя образ розіп’ятого на хресті Ісуса. Він охрестився разом зі своєю дружиною Феопістією та дітьми: Агапієм та Феопістом. На долю Євстафія випало чимало випробувань. Спочатку померли всі його слуги, потім загинула домашня худоба, сам він розлучився з дружиною та дітьми.  Однак всі випробування Євстафій пережив без нарікань, лише молився Господу. Скоро чоловік воз’єднався зі своєю родиною. А згодом став воєначальником у війську імператора Траяна. Після смерті Траяна на престол сів язичник Адріан, який наказав влаштувати велике язичницьке свято. Євстафій відмовився приносити пожертви ідолам, за що розгніваний імператор його стратив.

Що не можна робити цього дня

  • Заборонено струшувати воду з вимитих рук.
  • Не можна робити подарунки.
  • Краще не йти до лісу, адже можна легко заблукати.

Народні прикмети і традиції на 20 вересня

  • дме північний вітер — скоро прийде похолодання, а якщо з південнго боку — попереду ще багато теплих днів;
  • стоїть туман і літає павутина — до теплої осені, яка буде довгою;
  • на нижніх гілках багато шишок — чекайте на ранні заморозки, а якщо шишок більше вгорі — холодно буде наприкінці зими;
  • західний вітер дме на вогку погоду восени, а північно-східний — на сильні зливи.

Вважалося, що цього дня, незалежно від погоди, потрібно висушити мокрий одяг сушитися на вулицю, щоб він увібрав в себе “сонячне” проміння, мороз чи дощ. Вдома запалювали свічку з церкви, а дзеркала мили святою водою. Так намагалися позбутися від нечистої сили на зиму.

Вас також можуть зацікавити новини:

 

Метки: рекрутер рис свято страва

Новое на сайте

  • Новини

Збільшення податків – скільки потрібно буде платити вже від 1 жовтня (відео)

17 вересня Верховна Рада схвалила проєкт змін до Податкового кодексу в першому читанні. Які суми…

20/09/2024 08:24
  • Новини

Українці у 8 областях можуть отримати до 36000 гривень фінансової допомоги

Українці з певних областей мають можливість отримати до 36 тисяч гривень фінансової допомоги від Естонської…

20/09/2024 07:32
  • Новини

Ніжне печиво на секретному тісті: борошно вам не знадобиться – усе змішали і відправили до духовки

Якщо ви шукаєте рецепт найніжнішого та м'якого печива, пропонуємо приготувати цей десерт, який точно вам…

20/09/2024 05:28
  • Статті

Тактичні костюми: Максимальний захист та комфорт у будь-яких умовах

Тактичні костюми є невіддільною частиною екіпірування як для військових, так і для співробітників спецпідрозділів, мисливців…

20/09/2024 00:39
  • Новини

Який хліб корисніший насправді – чорний чи білий: для багатьох це буде несподіванкою

Чимало людей переконані, що їсти з хлібом – погана звичка. Чи справді хліб може нашкодити?…

19/09/2024 23:46
  • Статті

Що таке депозити до запитання?

Цей вид депозиту працює як скарбничка: ваші гроші не тільки зберігаються, але й приносять дохід.…

19/09/2024 23:19