Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаГрошіДеяких ВПО змусять повернути виплати державі: у кого саме відберуть гроші

Деяких ВПО змусять повернути виплати державі: у кого саме відберуть гроші

Этот материал также доступен на русском языке
Народний депутат розповів, кого з внутрішніх переселенців змусять повернути виплачену їм допомогу на проживання.

Деякі внутрішньо переміщені особи зобов’язані повернути виплачену їм державну допомогу на проживання. Це стосується тих ВПО, дохід яких перевищив встановлений для виплат ліміт.

Про це повідомив народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк в ефірі телеканалу “Київ24”.

Раніше ми розповідали про нову грошову допомогу для ВПО від благодійного фонду “Карітас”.

Йдеться про державну допомогу на проживання в розмірі 2000 гривень на місяць на дорослу людину та 3000 гривень на дитину або особу з інвалідністю.

Такі виплати можна отримувати лише в тому разі, якщо сукупний дохід сім’ї не перевищує 9444 гривні на особу.

Якщо на момент оформлення державної допомоги дохід сім’ї не перевищував зазначеної суми, але під час отримання виплат її перевищив, отримані кошти доведеться повернути.

Дохід сім’ї мають контролювати органи соціального захисту. Саме вони встановлюють, з якого місяця дохід сім’ї перевищив встановлений урядом ліміт.

Однак, за словами Цимбалюка, компенсуватиме виплати державі невелика кількість ВПО, оскільки органи соцзахисту одразу отримують інформацію про місце роботи переселенців, а в постанові Кабміну взагалі не вказано механізм повернення виплат ВПО.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні