Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаОтримати субсидію зможуть не всі: в уряді ухвалили важливе рішення

Отримати субсидію зможуть не всі: в уряді ухвалили важливе рішення

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет Міністрів України вирішив значно скоротити надання державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг.

Кількість субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у 2025 році значно зменшиться. Близько 400 тисяч домогосподарств не отримуватимуть державної допомоги на оплату рахунків.

Це рішення Кабінету Міністрів України, про що йдеться в пояснювальній записці до проєкту державного бюджету на 2025 рік.

Раніше ми розповідали, яку мінімальну пенсію затвердили на 2025 рік.

Загалом витрати на виплату субсидій та пільг планують урізати на 7,6 мільярда гривень.

До державного бюджету 2025 року на фінансування житлових субсидій, пільг на житлово-комунальні послуги, а також на придбання палива та скрапленого газу заклали 42,321 мільярда гривень. Така сума дозволить надати допомогу на оплату ЖКП приблизно 2,8 мільйонів домогосподарств.

У бюджеті на 2024 рік на субсидії та пільги було закладено майже на понад 7,5 мільярда гривень більше – 49,9 мільярда гривень.

У Кабміні наголошують, що витрати на субсидії скоротять завдяки підвищенню адресності такої допомоги. Наприклад, переглянуть критерії оцінки фінансово-майнового стану субсидіантів, припинять виплачувати допомогу особам, які мешкають за кордоном або на тимчасово окупованих територіях. Крім того, уряд планує запровадження щомісячної верифікації виплат.

Вас також можу зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні