Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЯкі цибулинні квіти потрібно встигнути посадити восени – цвітіння буде просто казковим

Які цибулинні квіти потрібно встигнути посадити восени – цвітіння буде просто казковим

Этот материал также доступен на русском языке
Наші клумби складно уявити без цибулінних рослин. Серед них найпопулярнішими є: мускарі, сцилла, пушкінія, крокуси, тюльпані, нарциси, гіацинти, лілії. Від правильної години їх посадки залежить те, як вони цвітимуть наступного сезону.

Залежно від регіону, розпочинати посадкові роботи можна з кінця серпня: що південніше, то пізніше. Спочатку висаджуються дрібноцибулинні рослини, з кінця вересня більші цибулини, такі, як лілії, тюльпани, нарциси.

Раніше ми розповідали, як правильно посадити тюльпани.

Гіацинти висаджуються, коли температура зменшиться до +8 градусів. Здебільшого треба дотримуватись того, що для вкорінення цибулинам знадобиться два-три тижні – з урахуванням поточної погоди.

Суть осінньої посадки полягає в тому, щоб цибулина до холодів зуміла вкоренитися та сформувати хорошу кореневу систему, але не проросла і не пустила паросток. До речі, паростки тюльпанів та нарцисів непогано переносять негативні зниження температури. Якщо цибулини проростуть, вкрийте їх на зиму сіном, соломою або опалим листям.

Глибина посадки традиційна – три висоти цибулини. Чим більший діаметр цибулин, тим більша відстань між ними при посадці. Наперед вносяться добрива – компост, перегній. Щоб уникнути хвороб, не слід висаджувати цибулини на колишнє місце. Після посадки ґрунт поливають і мульчують.

Читайте також: Біля яких рослин не можна садити троянди: кожен другий припускається помилки

Придбавши цибулини гіацинтів, орієнтуйтеся на забарвлення лусочок. Забарвлення майбутнього суцвіття приблизно таке саме, як у лусочок.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні