Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіВ уряді знайшли рішення проблеми дефіциту кадрів – кому приготуватися до «другої...

В уряді знайшли рішення проблеми дефіциту кадрів – кому приготуватися до «другої молодості»

Этот материал также доступен на русском языке
У Мінсоцополітики приділяють увагу промоції активного довголіття, вважаючи, що українці віком від 50 років є потужним ресурсом, який може стати конкурентним на ринку праці. Для людей віком від 50 років розробляють і впроваджують різноманітні навчальні курси та надають можливість для професійної перекваліфікації.

Раніше ми писали, коли в Україні стартує пенсійна реформа.

Уряд планує повернути на ринок праці України близько 1,5 млн осіб через ефективну соціальну політику.

Проблема дефіциту робочої сили, що може сягати 4,5 млн осіб, може бути частково вирішена завдяки залученню вразливих груп населення. Зокрема, дослідження компанії Civitta вказує на можливість інтеграції 1,5 млн людей з інвалідністю в економічне життя до 2032 року. Мінсоцполітики розробило законопроєкт, що заохочує роботодавців працевлаштовувати людей з інвалідністю, розширюючи субсидії та соціальний супровід на робочому місці.

Зараз в Україні працевлаштовано менше 18% людей з інвалідністю. Якщо залучити до ринку праці хоча б половину цієї категорії, дефіцит робочої сили зменшиться до 3 млн осіб.

Уряд також підтримує працевлаштування жінок, запроваджуючи компенсатори, як-от муніципальні няні та інклюзивні садочки.

Ще один напрямок – активне довголіття для людей віком від 50 років, яким надаються можливості для перекваліфікації.

Міністр Оксана Жолнович підкреслила важливість зміни підходу до соціальної політики, де акцент робиться на підтримці самостійності й розвитку кожної людини, а не на державній допомозі, яка створює залежність.

Нагадаємо, пенсіонери, які після призначення пенсії офіційно працювали, тобто за них сплачено або вони сплатили єдиний соціальний внесок, кожні два роки набувають право на перерахунок пенсії.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні