Новини

Як зробити борщ яскраво-червоним: корисні поради для наших господарок (відео)

14 вересня в Україні відзначається День борщу. У кожної господині є свій рецепт цієї національної страви, але ми сьогодні розповімо, як приготувати найчервоніший і найсмачніший борщ.

Борщ – одна з найпопулярніших перших страв серед українців. Для багатьох ця страва – ознака рідного дому, тепла та затишку. Його насичений аромат і яскравий червоний колір приваблюють навіть найвибагливіших гурманів.

Скільки коштує зварити борщ у 2024 році

У новому відео на Youtube-каналі “Одеське життя” експертка Юлія Сущенко підрахувала, скільки коштує борщ в Одесі, Львові, Бухаресті та Нью-Йорку. Подивіться, цей ролик, щоб дізнатися:

  • У якому місті найдорожчий борщ?
  • Де каструля борщу обійдеться найдешевше?


Раніше ми писали, навіщо розумні господині додають у борщ цукор.

Як зробити, щоб борщ був червоним

Насиченість кольору борщу безпосередньо залежить від буряків і того, коли саме його додають. Кращий вибір – салатний буряк темно-бордового кольору. Її варто закладати у середині процесу варіння. Після цього варіть борщ не менше 10-15 хвилин, щоб буряк встиг забарвити блюдо.

Також є й інші корисні методи:

  • Додати томатну пасту разом з буряком, пасерувавши її з цибулею та морквою, потім викласти в борщ.
  • Перед спекотним збризкати буряки винним або яблучним оцтом.
  • Посипати овочі 1 ч.л. лимонної кислоти на початковому етапі пасерування.

Секрет від бабусь: під час смаження буряка посипте його 1 ст.л. цукру. Це надасть більш насиченого кольору та аромату, але закладати буряк у борщ краще в самому кінці, щоб уникнути фарбування інших овочів.

Як зберегти колір буряків без смаження:

Якщо ви не любите смажити овочі перед додаванням у суп, спробуйте такі способи для збереження яскравого кольору борщу:

  • Вийміть м’ясо з бульйону і опустіть туди цілий буряк разом з іншими овочами. Варіть суп 10-15 хвилин, потім натріть буряки і додайте в кінці.
  • Буряк можна відварити в шкірці, натерти і додати в готовий борщ, проваривши ще кілька хвилин.
  • Натріть сирі буряки, залийте водою в металевій мисці і додайте в борщ за 5 хвилин до закінчення готування.

Застосувавши один з цих методів, ви зможете зберегти червоний колір борщу.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Фіалка цвістиме шапками у будь-яку пору року – ось що прикопують у горщик досвідчені квітникарі

У багатьох українців підвіконня прикрашають фіалки, але не всі квітникарі можуть похвалитися яскравим та пишним…

24/11/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 25 листопада

У понеділок, 25 листопада, під впливом антициклону на всій території країни опадів не очікується. Вночі…

24/11/2024 21:59
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 25 листопада 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

24/11/2024 20:51
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 25 листопада по 1 грудня

Цей тиждень обіцяє бути насиченим: Марс та Плутон формують опозицію, додаючи динаміки у розвиток світових…

24/11/2024 19:46
  • Статті

Наша історія: як і чому почалася війна (закінчення)

Коли закінчиться війна в Україні – військовий експерт зробив несподіваний прогноз

24/11/2024 18:45
  • Статті

Час Різдвяного посту: що можна і що не можна робити у ці дні

Різдвяний піст потрібен нам для того, щоб приготувати свою душу до зустрічі великого свята –…

24/11/2024 17:24