14 вересня в Україні відзначається День борщу. У кожної господині є свій рецепт цієї національної страви, але ми сьогодні розповімо, як приготувати найчервоніший і найсмачніший борщ.
Борщ – одна з найпопулярніших перших страв серед українців. Для багатьох ця страва – ознака рідного дому, тепла та затишку. Його насичений аромат і яскравий червоний колір приваблюють навіть найвибагливіших гурманів.
У новому відео на Youtube-каналі “Одеське життя” експертка Юлія Сущенко підрахувала, скільки коштує борщ в Одесі, Львові, Бухаресті та Нью-Йорку. Подивіться, цей ролик, щоб дізнатися:
Раніше ми писали, навіщо розумні господині додають у борщ цукор.
Насиченість кольору борщу безпосередньо залежить від буряків і того, коли саме його додають. Кращий вибір – салатний буряк темно-бордового кольору. Її варто закладати у середині процесу варіння. Після цього варіть борщ не менше 10-15 хвилин, щоб буряк встиг забарвити блюдо.
Також є й інші корисні методи:
Секрет від бабусь: під час смаження буряка посипте його 1 ст.л. цукру. Це надасть більш насиченого кольору та аромату, але закладати буряк у борщ краще в самому кінці, щоб уникнути фарбування інших овочів.
Як зберегти колір буряків без смаження:
Якщо ви не любите смажити овочі перед додаванням у суп, спробуйте такі способи для збереження яскравого кольору борщу:
Застосувавши один з цих методів, ви зможете зберегти червоний колір борщу.
Вас також можуть зацікавити новини:
Власникам земельних ділянок, паїв далеко не завжди вдається самим розібратися, чи господар повинен сплачувати мінімальне…
Вже кілька років в Україні працює програма «Доступні ліки», завдяки якій пацієнти можуть отримувати ліки…
Багато українців досі зберігають старі ощадні книжки Ощадбанку СРСР, сподіваючись, що Ощадбанк та Міністерство фінансів…
Восени догляду за виноградом потрібно приділити особливу увагу, якщо не хочете залишитися без урожаю. Розповідаємо,…
Кукурудза - популярна культура, яка може уражуватися шкідниками. Якщо ви хочете захистити свій врожай, то…
Смачний і ситний перекус можна приготувати за мінімальну кількість часу. Ділимося секретним рецептом справжньої самси.