Новини

Як зробити борщ яскраво-червоним: корисні поради для наших господарок (відео)

14 вересня в Україні відзначається День борщу. У кожної господині є свій рецепт цієї національної страви, але ми сьогодні розповімо, як приготувати найчервоніший і найсмачніший борщ.

Борщ – одна з найпопулярніших перших страв серед українців. Для багатьох ця страва – ознака рідного дому, тепла та затишку. Його насичений аромат і яскравий червоний колір приваблюють навіть найвибагливіших гурманів.

Скільки коштує зварити борщ у 2024 році

У новому відео на Youtube-каналі “Одеське життя” експертка Юлія Сущенко підрахувала, скільки коштує борщ в Одесі, Львові, Бухаресті та Нью-Йорку. Подивіться, цей ролик, щоб дізнатися:

  • У якому місті найдорожчий борщ?
  • Де каструля борщу обійдеться найдешевше?


Раніше ми писали, навіщо розумні господині додають у борщ цукор.

Як зробити, щоб борщ був червоним

Насиченість кольору борщу безпосередньо залежить від буряків і того, коли саме його додають. Кращий вибір – салатний буряк темно-бордового кольору. Її варто закладати у середині процесу варіння. Після цього варіть борщ не менше 10-15 хвилин, щоб буряк встиг забарвити блюдо.

Також є й інші корисні методи:

  • Додати томатну пасту разом з буряком, пасерувавши її з цибулею та морквою, потім викласти в борщ.
  • Перед спекотним збризкати буряки винним або яблучним оцтом.
  • Посипати овочі 1 ч.л. лимонної кислоти на початковому етапі пасерування.

Секрет від бабусь: під час смаження буряка посипте його 1 ст.л. цукру. Це надасть більш насиченого кольору та аромату, але закладати буряк у борщ краще в самому кінці, щоб уникнути фарбування інших овочів.

Як зберегти колір буряків без смаження:

Якщо ви не любите смажити овочі перед додаванням у суп, спробуйте такі способи для збереження яскравого кольору борщу:

  • Вийміть м’ясо з бульйону і опустіть туди цілий буряк разом з іншими овочами. Варіть суп 10-15 хвилин, потім натріть буряки і додайте в кінці.
  • Буряк можна відварити в шкірці, натерти і додати в готовий борщ, проваривши ще кілька хвилин.
  • Натріть сирі буряки, залийте водою в металевій мисці і додайте в борщ за 5 хвилин до закінчення готування.

Застосувавши один з цих методів, ви зможете зберегти червоний колір борщу.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

Земельний пай: як розібратися, які податки нарахують власнику земельних ділянок у 2024 році

Власникам земельних ділянок, паїв далеко не завжди вдається самим розібратися, чи господар повинен сплачувати мінімальне…

18/09/2024 16:57
  • Новини

Як отримати безкоштовні ліки при серцево-судинних захворюваннях

Вже кілька років в Україні працює програма «Доступні ліки», завдяки якій пацієнти можуть отримувати ліки…

18/09/2024 16:28
  • Статті

Що відомо про долю радянських внесків: чи треба зберігати ощадкнижу

Багато українців досі зберігають старі ощадні книжки Ощадбанку СРСР, сподіваючись, що Ощадбанк та Міністерство фінансів…

18/09/2024 15:56
  • Новини

Перезимує навіть найвибагливіший виноград: як правильно підготувати кущі до зими

Восени догляду за виноградом потрібно приділити особливу увагу, якщо не хочете залишитися без урожаю. Розповідаємо,…

18/09/2024 15:20
  • Статті

Протоколи інсектицидного захисту кукурудзи від шкідників

Кукурудза - популярна культура, яка може уражуватися шкідниками. Якщо ви хочете захистити свій врожай, то…

18/09/2024 15:02
  • Новини

“Лінива” самса: готуємо ситний перекус всього за 20 хвилин

Смачний і ситний перекус можна приготувати за мінімальну кількість часу. Ділимося секретним рецептом справжньої самси.

18/09/2024 14:35