Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСиноптики прогнозують аномальну осінь: якою буде погода

Синоптики прогнозують аномальну осінь: якою буде погода

Этот материал также доступен на русском языке
Суха погода чи опади, тепло чи швидкі холоди – якою буде погода найближчим часом.

Цього року температура повітря влітку побила всі рекорди — подекуди вона перевищувала 40 градусів за Цельсієм. Чи буде така осінь, розповіли метеорологи.

Раніше ми розповідали, якою буде погода 11 вересня.

Якою буде погода восени 2024 року

За словами завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України Віри Балабух, погода цієї осені в Україні буде аномально теплою та сухою, особливо в першій половині сезону.

Ця осінь може потрапити до трійки найтепліших за останні 50 років і побити показники минулого року, адже осінь 2023 року була найтеплішою з 1961-го.

Середня температура повітря цієї осені буде на 2 градуси більшою, ніж за останнє десятиліття: від +13 – +14 градусів у південних регіонах України та до +10 – у північних та північно-східних.

Також, за словами Балабух, осінь буде досить посушливою, особливо в першій половині сезону.

Спрогнозувати дощі синоптики можуть лише за п’ять діб, тому точних даних щодо опадів протягом усього сезону поки що немає.

Яка буде погода у вересні 2024 року

У вересні цього року температура повітря на 2-3 градуси перевищить кліматичну норму. Вересень буде найтеплішим осіннім місяцем цього року.

Метеорологи прогнозують максимальну температуру повітря до +25 градусів за Цельсієм, а в окремих регіонах — до +30 градусів.

Поступово температура повітря знизиться, але залишатиметься досить високою. За прогнозами, середня температура за добу перевищуватиме +15 градусів.

Якою буде погода у жовтні та листопаді 2024 року

Жовтень і листопад цього року також будуть теплішими за кліматичну норму. Середня температура повітря коливатиметься від +9 градусів у північно-східних областях і до +13 градусів — у південних. Кількість опадів очікується в межах норми.

Джерело: 24 канал

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні