Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЩо буде з організмом, якщо пити чай перед сном – ви повинні...

Що буде з організмом, якщо пити чай перед сном – ви повинні це знати

Этот материал также доступен на русском языке
Побутує думка, що кава – не найкращий напій перед сном. Тому чимало людей обирають чай для завершення вечері або пізнього перекусу. Із настанням осені і пониженні вечірніх температур це стає особливо актуально. Але чи справді чай перед сном є корисним напоєм? Що відбувається з нашим організмом після пізнього чаювання?

Кофеїн не дає заснути

Кофеїн міститься не тільки у каві, а й у чаї. Ця речовина блокує рецептори аденозину – нейромедіатори, які відповідають за стан сонливості та втоми. Візьміть до уваги, що чашка кави містить 90-150 мг кофеїну, чашка чорного чаю – 25-50 мг, а зеленого – 30-100 мг.

Раніше ми розповідали, що корисніше за чай або каву.

Кофеїн діє як стимулятор центральної нервової системи. Він робить нас більш уважними та зосередженими. Разом із тим, деякі люди можуть відчувати тривожність і дратівливість. Тому чашка міцного чаю може також провокувати неспання або ускладнити засинання.

Зважайте, що стимулюючий вплив кофеїну починається через 15 хвилин після споживання і триває до 6 годин. Це варто врахувати, коли готуєте міцний чай.

Як приготувати розслаблюючий чай

Якщо вечірнє чаювання є ритуалом у вашій родині, гарячий напій допомагає зігрітися після вечірнього повернення з роботи або прогулянки, слід скористатися порадами, як приготувати чай, який розслаблюватиме і налаштовуватиме на сон.

Готуйте легкий чай замість міцного. Пийте його теплим, а не гарячим. До чорного або зеленого чаю можна додати заспокійливу траву, наприклад мелісу або м’яту. Також дієтологи стверджують, що молоко здатне частково нейтралізувати дію кофеїну, тому його можна додати до напою.

Зараз читають: Наскільки корисний чорний чай для людей похилого віку: чого більше плюсів або мінусів

Альтернативою чаю можуть стати трав’яні напої з ромашки, липи, гілочок малини, лаванди, звіробою, валеріани або хмелю. Але врахуйте, що деякі трави можуть спричинити алергію. Тому слід переконатися, що вони підходять для вашого організму.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні