Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаДачаПосадіть ці квіти під зиму – і вони зацвітуть уже навесні

Посадіть ці квіти під зиму – і вони зацвітуть уже навесні

Этот материал также доступен на русском языке
Хочете, щоб ва квітник радував ваші очі якомога раніше навесні? Посадіть ці квіти восени!

Вересень — чудовий місяць, щоб зайнятися посадкою квітів. Багато з них чудово переживають зиму й порадують цвітіння вже наступної весни. Розповідаємо, які саме квіти варто посадити восени.

Раніше ми розповідали, які кущі треба обрізати у вересні.

Айстра однорічна

Айстри краще посадити на сонячній ділянці з пухким ґрунтом з нейтральною кислотністю. Перед посадкою підніміть ділянку на 15 – 20 сантиметрів, щоб уникнути застою води. У жодному разі не садіть айстри після айстр, тюльпанів та гладіолусів.

Чорнобривці

Чорнобривці потрібно сіяти після заморозків. Після цього засійте канавки теплим ґрунтом та шаром торфу. Ефективно буде накрити квіти агроволокном. Чорнобривці не тільки дуже красиві, а й корисні для городу, оскільки відлякують багатьох шкідників.

Календула

Ця дуже невибаглива рослина чудово переносить холоди. Сіяти її можна під зиму практично в будь-якому місці та в будь-який ґрунт. Зробіть це, коли середня температура триматиметься на рівні 0 градусів, а вночі з’являться заморозки.

Аліссум

Сіяти ці квіти потрібно на кам’янистих та сухих ділянках.

Хризантема

Хризантеми потрібно сіяти на сонячних ділянках, де немає протягів, та які добре провітрюються. Ці квіти не переносять застої води, тому краще садіть їх на невеликих підвищеннях.

Флокси однорічні

Рослина чудово переносить морози, але в разі частих відлиг може передчасно прорости та загинути при нових заморозках. У таких випадках обов’язково накрийте квіти плівкою або ящиками.

Гіпсофіла

Ці квіти краще одразу сійте на постійне місце. З часом гіпсофіли розростуться, тому при висадженні потрібно зберігати дистанцію – на квадратний метр потрібно висаджувати не більше 2 – 3 рослин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні