Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 9 вересня — чому цього дня треба сходити...

Свята та народні прикмети 9 вересня — чому цього дня треба сходити на риболовлю

Этот материал также доступен на русском языке
9 вересня в Україні відзначають Міжнародний день краси, День тестувальника та День дизайнера-графіка. Християни вшановують пам'ять святих праведних Іоакима та Анни, а також святого мученика Северіана. Іменини відзначають Яким, Олександр, Алексій, Ганна, Опанас, Василь, Григорій, Дмитро, Захар, Йосип, Микита, Сергій, Феодосій, Феофан, Харитон.

9 вересня – яке свято відзначають в Україні

9 вересня святкують Міжнародний день краси. Він відзначається з 1995 року з ініціативи Міжнародного комітету естетики та косметології CIDESCO. Цей день покликаний показати значення краси та її різноманітність. Цього дня найчастіше проводять конкурси краси. Окрім того, цей день вважається професійним святом усіх працівників індустрії краси – косметологів, візажистів, виробників та продавців косметики, пластичних хірургів.

Ще одне свято 9 вересня – День тестувальника. Це професійне свято спеціалістів, які перевіряють програмне забезпечення на відповідність заданим вимогам. За легендою, 9 вересня 1947 року вчені Гарвардського університету, які тестували обчислювальну машину Mark II Aiken Relay Calculator, знайшли метелика, що застряг між контактами електромеханічного реле, і Грейс Хоппер вимовила слово “bug” (з англ. — ”жук”), що стало пізніше, що означає комп’ютерну помилку.

Також 9 вересня відзначають День дизайнера-графіка. Його заснували у 2005 році як неофіційне професійне свято на честь святкування 50-річчя легендарного дизайнера-графіка Володимира Чайки, який був одним із провідних фахівців у сфері графічного дизайну та зробив великий внесок у її розвиток.

9 вересня – яке церковне свято 2024

9 вересня 2024 року християни вшановують пам’ять святих праведних Йоакима та Анни, а також святого мученика Северіана.

Святий праведний Йоаким походив із племени Юдиного, роду царського, а праведна Анна з племени Левіїна, роду Ааронового, священика. Вони були дуже богобоязливими, але не мали спадкоємця свого роду. Саме про дитину вони старанно благали Бога.

Через понад 50 років Ангел Господній сповістив їм про зачаття дочки, яку благословить увесь рід людський. Вони стали батьками Богоматері.

Дожило подружжя до глибокої старості. Святий Йоаким помер через кілька років після того, як Діву Марію ввели до храму Господнього, маючи 80 років від народження. Свята Анна, залишившись вдовою, переселилася з Назарету до Єрусалиму, і мешкала при Єрусалимському храмі, поряд зі своєю благодатною дочкою. Через два роки упокоїлася і праведна Ганна, маючи від народження 79 років.

Святий мученик Северіан постраждав за Христа в Севастії Вірменській від правителя Лісія під час гоніння на християн імператора Лікінія. Северіан виявив щире співчуття до 40 воїнів-християнів, відвідуючи в’язнів у в’язниці. Через півроку після страждальної кончини мучеників Северіана залучили до суду за сповідання християнства і зазнали жорстоких тортур. Зрештою, його з каменем на шиї повісили вниз головою на міській стіні. Коли місцеві приходили попрощатися зі святим Северіаном, траплялися дива, наприклад, воскрес померлий.

9 вересня – що не можна сьогодні робити

9 вересня, згідно з народними повір’ями, не рекомендується:

  • сваритися, лаятися;
  • брати і давати гроші в борг — до боргів і невдачі;
  • переїжджати — переїзд буде невдалим.

9 вересня – що заведено робити цього дня

День вважається вдалим для зустрічей та відвідування гостей.

Крім того, день вдалий для відновлення відносин із людьми, з якими раніше були непорозуміння.

Цього дня треба вішати над вхідними дверима грона горобини – так не зможе зайти нечиста сила, а людина з лихим оком залишить усе погане за порогом. Можна випити чай з горобиною – він у цей день особливо корисний.

Також це хороший день для риболовлі – може бути великий улов.

Згідно з місячним посівним календарем, 9 вересня 2024 року — вдалий день для ручного збору цибулин і насіння, пересадки квітів з клумби в горщики, заготівлі живців. Зібрані у цей день плоди та квіти для букету довго збережуться свіжими. Не рекомендується нічого садити і сіяти, пасинкувати рослини та рясно поливати.

9 вересня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом та врожай:

  • багато павутиння в будинку — до морозної зими;
  • багато комарів – до теплої зими;
  • на вербі опало листя — до ранньої зими;
  • багато лушпиння на цибулі — до снігової зими;
  • багато жолудів — до суворої зими.

9 вересня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини у цей день за новим церковним календарем відзначають Яким, Олександр, Алексій, Ганна, Опанас, Василь, Григорій, Дмитро, Захар, Йосип, Микита, Сергій, Феодосій, Феофан, Харитон.

Вас також можуть зацікавити новини:

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні