Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 8 вересня — чому не можна займатися важкою...

Свята та народні прикмети 8 вересня — чому не можна займатися важкою фізичною працею

Этот материал также доступен на русском языке
8 вересня відзначаються День пам'яті жертв фашизму, Міжнародний день письменності, Міжнародний день солідарності журналістів, День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості, Всесвітній день фізіотерапевта. Віруючі святкують Різдво Пресвятої Богородиці.

8 вересня – яке свято відзначають в Україні

Щороку 8 вересня з 1962 року в Україні та інших країнах світу відзначається Міжнародний день пам’яті жертв фашизму, на згадку про десятки мільйонів жертв фашизму в роки Другої світової війни (1939 – 1945 рр.)

З 1967 року 8 вересня у всьому світі щорічно проводяться святкування з нагоди Міжнародного дня грамотності з метою нагадати політикам, спеціалістам-практикам та суспільству про важливість грамотності для створення грамотнішого, справедливішого, мирнішого і стійкішого суспільства.Грамотність – одне з основних прав людини. Вона забезпечує реалізацію інших прав людини, більших свобод та глобальної громадянськості. Грамотність – це основа для отримання людиною ширших знань, навичок, цінностей, установок і моделей поведінки, що сприяють формуванню культури міцного світу, заснованої на повазі рівності та недискримінації, верховенства закону, солідарності, справедливості, різноманітності та терпимості, а також побудові гармонійних відносин з самим собою, іншими людьми та планетою.

Міжнародний день солідарності журналістів – міжнародний день солідарності журналістів, кореспондентів та репортерів, який відзначається по всій планеті щорічно, 8 вересня. 8 вересня 1943 року в гітлерівській Німеччині було страчено чехословацького журналіста Юліуса Фучика, автора відомої книги “Репортаж з петлею на шиї”. Згодом його книга була перекладена 70 мовами світу, а з 1958 року день смерті Фучика став відзначатися як Міжнародний день солідарності журналістів. Таке рішення ухвалив IV конгрес Міжнародної організації журналістів, який відбувся у травні 1958 року у Бухаресті. Журналісти всіх країн цього дня покликані продемонструвати світові свою згуртованість, зокрема у справі захисту своїх прав.

У другу неділю вересня своє професійне свято відзначають українські газовики та нафтовики. День працівника нафтової, газової та нафтопереробної промисловості заснований Указом Президента № 302/93. У нафтовій промисловості зайнято близько 1% населення України. Ці люди щодня займаються видобутком природних ресурсів, тим самим вносячи величезний внесок у економіку та розвитку країни. Робота нафтовика та газовика — не казка. Простому обивателю, звісно, ​​здається, що там, де нафта — золото річкою та алмазні розсипи. Але насправді це важка праця, за якою стоять сотні тисяч людей. Щороку в Україні зростає відсоток видобутих копалин, з’являються нові технології видобутку, галузь розвивається. У День нафтовика та газовика хочеться нагадати всім про те, як важливо берегти природний ресурс та навколишнє середовище.

Яке релігійне свято 8 вересня

За новим стилем у церковне свято 8 вересня православні відзначають Різдво Пресвятої Богородиці. Діва Марія народилася в Назареті у Анни та Йоакима, для людей похилого віку християн, які постійно молилися про поповнення в сім’ї. Якось явився архангел Гавриїл і повідомив про швидке народження дочки, яка дасть життя Спасителю людства. За старим стилем сьогодні вшановують пам’ять мучениці Наталії Нікомідійської та її чоловіка Адріана.

Що не можна робити 8 вересня

  1. Як і в будь-яке велике церковне свято сьогодні не можна займатися важкою фізичною працею, бажати зла іншим людям, заздрити, брехати та лаятися. Особливо небезпечні сварки між чоловіком та дружиною – стосунки між подружжям можуть назавжди зіпсуватися.
  2. Не варто сьогодні лінуватися, відкладати важливі справи, порушувати обіцянки та спати допізна, інакше в майбутньому будь-які починання закінчаться невдачею.
  3. Оформляти кредити та позичати гроші сьогодні – до життя у боргах.

Прикмети погоди 8 вересня

  • Існують такі прикмети про погоду цього дня:
  • Чим вище мурашники збудували мурахи, тим суворішою буде зима.
  • Якщо 8 вересня пішов дощ, весь вересень буде дощовим.
  • Небо безхмарне – до похолодання та нічних заморозків.
  • Якщо в лісі багато опеньків, то бабине літо буде коротким.
  • Холодного ранку цього дня віщує ранню та холодну зиму.
  • На калині та на обліпихі дуже багато ягід – до сніговоїта холодній зимі.
  • Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас є актуальними.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні