Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДачаНавіщо досвідчені городники висаджують чорнобривці на грядках з овочами

Навіщо досвідчені городники висаджують чорнобривці на грядках з овочами

Этот материал также доступен на русском языке
Квіти дезінфікують ґрунт та повітря, вбиваючи грибкових збудників. Чорнобривці допоможуть знезаразити ґрунт для цибулинних культур квітів, таких як тюльпани, іриси, нарциси та інших.

Раніше ми писали, що для боротьби зі шкідниками просто посадіть ці рослини.

Цвітіння на городних грядах не завжди є ознакою забудькуватості чи неуважності садівника. Існують квіти, які за задумом природи призначені для процвітання саме за умов саду чи городу. Такі як, наприклад, чорнобривці.

Ці квіти не тільки невибагливі та доступні за ціною, але й здатні значно підвищити продуктивність та якість ґрунту, покращити її структуру, запобігти висиханню та збідненню, захистити від навали шкідників та слимаків, а також забезпечити захист культур від різних захворювань, включаючи фітофтороз, що, у свою чергу, сприяє підвищенню врожайності. Простіше кажучи, цей метод немає мінусів.

Способи застосування:

Чорнобривці висаджують на грядках і залишають до підготовки ґрунту до зимового періоду, не дивлячись на те, що рослини можуть засохнути.
Перед зимівлею городу чорнобривці вкопують у землю, що благотворно впливає на стан ґрунту та збільшує врожай.

Для приготування настою беруть 300 г чорнобривців (без коренів), подрібнюють і заливають окропом. Після дводенного настоювання розводять настій з водою у пропорції 1 до 10 і застосовують для підживлення як плодових, так і декоративних рослин.
Підживлення на основі чорнобривців підійде всім видам пасльонових, а також бурякам, моркві, гарбузовим, зеленим культурам, петрушці та кропу.

Серед декоративних рослин корисним буде для троянд, тюльпанів, нарцисів та гладіолусів.

У ягідниках таке підживлення оцінять аґрус, смородина, малина, полуниця та ожина.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні