Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЗа інтернет доведеться платити набагато більше: про що попередили українців

За інтернет доведеться платити набагато більше: про що попередили українців

Этот материал также доступен на русском языке
Тарифи на інтернет можуть швидко зрости. З чим це пов'язано.

На українців може чекати серйозне зростання тарифів на інтернет, а також погіршення його якості. Це з переходом загальну систему оподаткування.

Про це заявили учасники ринку комунікаційних послуг на круглому столі в Одесі, який зібрав начальник обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Раніше ми розповідали, що в Україні збільшать ціни на бензин.

Невеликі інтернет-провайдери впевнені, що перехід на загальну систему оподаткування з 1 жовтня може бути спробою монополізації ринку на користь великих компаній.

Так, за словами виконавчої директорки групи компаній “Мій провайдер” Людмили Кокоровець, процес спровокує закриття багатьох дрібних компаній, які надають послуги в селищах та селах. Жителі таких населених пунктів залишаться без інтернету або будуть змушені платити великі гроші.

Вона наголосила, що якщо жителі Одеси платитимуть на інтернет умовно 300 гривень на місяць, то жителі сіл та селищ – від 1300 гривень.

У свою чергу представник компанії IT-KARKAS Роман Перун заявив, що через відсутність конкуренції якості інтернету неодмінно погіршиться.

Олег Кіпер запропонував провайдерам створити робочу групу та винести пропозиції для покращення ситуації, які передадуть до Державної фіскальної служби.

Джерело: Today

Вас також можуть зацікавити новини:

Нацбанк вводить обмеження на грошові перекази з картки на картку — кому заблокують рахунок

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні