Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСтало відомо, хто з українців може отримувати одночасно і пенсію, і соцвиплату

Стало відомо, хто з українців може отримувати одночасно і пенсію, і соцвиплату

Этот материал также доступен на русском языке
У Пенсійному фонді України пояснили, хто може одночасно отримувати як соціальну допомогу, так і пенсію через втрату годувальника.

Раніше ми писали, що частина пенсіонерів отримає спеціальну надбавку до пенсії у вересні.

Багатьом українцям доводиться стикатися з фінансовими проблемами, особливо тим, хто втратив близьких і потребує додаткової підтримки від держави. При цьому часто виникають питання, яку саме допомогу можна отримати в певних обставинах.

“Чи може особа, яка має інвалідність з дитинства, отримувати одночасно соціальну допомогу від органів соцзахисту та пенсію через втрату годувальника?” – цікавляться громадяни.

У відповідь на це ПФУ роз’яснив, що особа з інвалідністю з дитинства, яка отримує державну соціальну допомогу, має право отримувати і пенсію через втрату годувальника, якщо для цього є підстави.

При цьому було зазначено, що пенсія через втрату годувальника надається непрацездатним членам родини померлого, серед яких і люди з інвалідністю з дитинства, що перебували на його утриманні.

Для призначення такої пенсії померлий повинен мати необхідний страховий стаж, який варіюється від 1 до 15 років залежно від віку на момент смерті. Водночас закон про пенсійне страхування передбачає винятки, коли пенсія призначається незалежно від тривалості стажу годувальника.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні