Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 6 вересня — чому цього дня не можна...

Свята та народні прикмети 6 вересня — чому цього дня не можна брати до рук гострі предмети

Этот материал также доступен на русском языке
6 вересня – День адміністратора Центру надання адміністративних послуг, День боротьби з прокрастинацією та День читання книги. Християни 6 вересня святкують диво архістратига Михаїла; святих мучеників Євдоксія та тих, хто з ним.

6 вересня – яке свято відзначають в Україні

6 вересня в Україні святкують День адміністратора Центру надання адміністративних послуг. Це свято було встановлено Кабінетом міністрів України у 2021 році. День присвячений визнанню професіоналізму адміністраторів ЦНАП, які забезпечують високий рівень довіри громадян до послуг органів влади. Адміністратори ЦНАП відіграють важливу роль у наданні якісних адміністративних послуг громадянам та бізнесу, допомагаючи вирішувати різноманітні життєві ситуації.

6 вересня проводиться День боротьби із прокрастинацією. Прокрастинація – затримка, відкладання. Ці вересневі заходи першої декади місяця мають традиційний щорічний характер. Усі прокрастинують, але не всі прокрастинатори. За словами психолога Адама Гранта, помірна прокрастинація може допомогти вашому мозку обміркувати завдання чи проблему та створити простір для творчості та інноваційних ідей. Це, на його думку, основна робоча зона новаторів та оригінальних мислителів. Але зволікання може негативно впливати, якщо ви страждаєте від негативних почуттів, таких як невпевненість у собі, низька самооцінка, занепокоєння чи невпевненість. Боротьба з подібними явищами є метою цього Дня.

6 вересня щороку відзначають День читання книги. Це свято, безумовно, присвячене одному з найулюбленіших та найкорисніших занять. Читання книги є не просто способом провести час, це двері у світ знань, фантазії та саморозвитку. Історія читання книг сягає своїм корінням в глибоку давнину. З моменту появи писемності книги стали джерелом знань та культури, сховищем ідей та історій. У різні епохи читання книг вважалося привілеєм, доступним лише обраним. Проте з розвитком друкованої справи та поширенням освіти читання стало доступним кожному. День читання книги з’явився як ініціатива, спрямована на популяризацію читання серед людей різного віку. Цього дня бібліотеки, книгарні та культурні установи організовують різноманітні заходи, спрямовані на привернення уваги до книг та літератури.

Церковне свято 6 вересня

6 вересня у церковному календарі – чудо архістратига Михаїла. Воно відбулося IV столітті біля Хони (сучасна Туреччина). За переказами, біля храму, збудованого на честь архістратига Михаїла, знаходилося цілюще джерело. Один язичник, якому уві сні з’явився архангел Михайло, отримав обіцянку, що його німа дочка зцілиться, якщо вип’є води з цього джерела. Так і сталося, після чого чоловік увірував, хрестився разом із сім’єю та збудував храм.

Протягом 60 років у цьому храмі служив паламарем святий Архіп, який навернув багатьох язичників у християнство. Однак деякі язичники вирішили знищити храм, спрямувавши потік води із двох гірських річок. Архіп молився архістратигу Михайлу, і той з’явився, вдарив жезлом об гору, утворивши тріщину, в яку й попрямував потік води, що врятував храм. Це диво стало символом захисту та допомоги Михайла Архистратига для всіх віруючих.

Що не можна робити 6 вересня

  • Не можна брати в руки гострі предмети, які можуть порізати.
  • Не слід лаятись, лихословити, сваритися.
  • Забороняється фізично працювати.

Народні прикмети та традиції на 6 вересня

  • вранці туман скоро прийде потепління;
  • увечері хмари на небі синього відтінку – до швидкої зміни погоди;
  • на деревах видно іній – зима буде сніговою;
  • вгорі на березі зелене листя, а внизу вже все опало — до ранньої зими та теплої весни.

Іменини: Андрій, Всеволод, Давид, Денис, Дмитро, Іван, Кирило, Костянтин, Макар, Михайло.

Вас також можуть зацікавити новини:

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні