Своїм рецептом вертути з яблуками поділилася українська фуд-блогерка Лозовська.
Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти тертий пиріг з варенням.
Пропонуємо і вам спробувати приготувати цю смачну випічку, яка сподобається вашим домочадцям. Готується вертута легко та просто.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Вода – 135 мл;
- Олія соняшникова – 125 мл;
- Сіль – 0,5 ч. ложки;
- Борошно – близько 380 г.
Для начинки:
- Яблука – 2,5 кг;
- Цукор – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Змішайте в мисці воду і соняшникову олію, додайте сіль, всипте борошно і замісіть трохи тугувате тісто, як на вареники або пельмені.
- Готове тісто накрийте целофановим пакетом і залиште на 15 хвилин відпочити.
- У цей час почистіть яблука від шкірки та за допомогою терки для капусти натріть яблука тонкими слайсами. Можна просто натерти на тертці.
- Далі стіл трохи присипте борошном і розкотіть тісто в пласт близько 1 мм завтовшки, також тісто можна ще й розтягнути, для цього його зверху потрібно трохи змастити олією і потім акуратно пальцями розтягувати по всьому діаметру. Тісто має буквально просвічуватись, але не рватися.
- Викладіть яблука на пласт тіста і посипте їх зверху цукром.
- Згорніть тісто у формі рулету, краї краще защипнути, або заправити всередину.
- Потому рулет потрібно трохи скрутити, ніби ви відтискаєте руками білизну і згорнути у вигляді равлика.
- Притиснути вертуту трохи руками, щоб вона вийшла більш плоскою.
- Розігріти сковороду з олією та смажити вертуту на повільному вогні під кришкою по 10 хвилин з кожного боку.
- Дайте вертуті охолонути і нарізайте її порційними шматочками та подавайте на стіл.
Читайте також: Неймовірно ніжний та смачний пиріг з сирною начинкою – забутий рецепт Королівської ватрушки