Новини

Ці пиріжки з картоплею розлетяться ще гарячими, якщо додасте в тісто секретний компонент

Іноді господині нарікають, що не все тісто підходить для випікання пиріжків в духовці, але важливо правильно підібрати рецепт і не забути додати один компонент.

Раніше ми розповідали, як замісити ідеальне тісто для пиріжків на кефірі.

Інгредієнти:

  • Вода – 270 мл;
  • Рослинна олія – ​​50 г;
  • Борошно – 450 г;
  • Сухі дріжджі – 8 г;
  • Цукор – 1 ст. ложка;
  • 1 куряче яйце, а точніше жовток для змащування пиріжків зверху;
  • 0,5 ч. ложки розпушувача;
  • Сіль – 1 ч. ложка.

Для начинки:

  • Картопля – 0,5 кг;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Вершкове масло – 40 г;
  • Рослинна олія – ​​20 мл;
  • Сіль та перець – за смаком.

Приготування:

Цей секретний компонент – звичайний розпушувач, саме він робить тісто ще повітрянішим і на другий, і навіть третій день пиріжки будуть м’якими, ніби тільки з духовки.

  1. Вода має бути температурою не менше 30 градусів, всипте дріжджі, розмішайте, щоб вони розчинилися і відставте на 5 хвилин, коли побачите реакцію дріжджів, можете сміливо замішувати тісто. Опара не потрібна.
  2. До дріжджової суміші додайте цукор, сіль, олію та просіяне борошно разом з розпушувачем. Замісіть тісто, воно має бути м’яким та еластичним. Не забивайте його мукою.
  3. Накрийте плівкою та залиште в теплому місці підходити на 1 годину.
  4. За цей час займіться начинкою. Почистіть картоплю та відваріть до повної готовності. Наріжте цибулю дрібними кубиками і обсмажте на олії до золотистого кольору.
  5. Злийте воду з картоплі, додайте вершкове масло і розімніть у пюре, додайте засмажку і перемішайте, посоліть і поперчіть до смаку.
  6. Тісто на пиріжки розділіть на невеликі шматочки, вагою до 40-50 г і сформуйте пиріжки.
  7. Залишіть у теплому місці ще на 15-20 хвилин, щоб пиріжки підійшли, після чого змастіть їх зверху жовтком.
  8. Викладіть пиріжки швом вниз на деко, змащене маслом. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.

Читайте також:

Листкові пиріжки з бринзою та баклажанами: такої смакоти ви ще не куштували

Це не пиріжки, а справжній кулінарний шедевр: вони смачні та ніжні – готуйте одразу дві порції

Метки: выпечка

Новое на сайте

  • Статті

Вибираємо газовий котел для дому

Перш ніж вирушити за покупкою газового котла, необхідно зрозуміти, який саме опалювальний прилад вам потрібен.…

19/09/2024 01:02
  • Новини

Сильний нагар і застарілий жир тепер не проблема – як господині відмивають духовку без хімії

Варто кілька разів відкласти миття духової шафи після приготування їжі, і краплі жиру та бруду…

18/09/2024 23:24
  • Новини

Встигніть зробити це в саду відразу ж після опадання листя – і ваші плодові дерева не хворітимуть

Досі багато садівників сперечаються на тему: чи потрібно проводити побілку дерев і що це дає.…

18/09/2024 22:53
  • Новини

Погода в Україні на четвер, 19 вересня

19 вересня очікується невеликий дощ на Одещині, на решті території країни без опадів.

18/09/2024 22:18
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 19 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

18/09/2024 21:32
  • Статті

Не можете заснути, тому що ноги сіпаються і кудись “біжать” – поради невролога, як із цим впоратися

Чому «крутить» ноги ночами і які заходи допоможуть позбутися цього синдрому, розповіла невролог вищої категорії…

18/09/2024 20:44