Іноді господині нарікають, що не все тісто підходить для випікання пиріжків в духовці, але важливо правильно підібрати рецепт і не забути додати один компонент.
Раніше ми розповідали, як замісити ідеальне тісто для пиріжків на кефірі.
Інгредієнти:
- Вода – 270 мл;
- Рослинна олія – 50 г;
- Борошно – 450 г;
- Сухі дріжджі – 8 г;
- Цукор – 1 ст. ложка;
- 1 куряче яйце, а точніше жовток для змащування пиріжків зверху;
- 0,5 ч. ложки розпушувача;
- Сіль – 1 ч. ложка.
Для начинки:
- Картопля – 0,5 кг;
- Цибуля – 1 шт.;
- Вершкове масло – 40 г;
- Рослинна олія – 20 мл;
- Сіль та перець – за смаком.
Приготування:
Цей секретний компонент – звичайний розпушувач, саме він робить тісто ще повітрянішим і на другий, і навіть третій день пиріжки будуть м’якими, ніби тільки з духовки.
- Вода має бути температурою не менше 30 градусів, всипте дріжджі, розмішайте, щоб вони розчинилися і відставте на 5 хвилин, коли побачите реакцію дріжджів, можете сміливо замішувати тісто. Опара не потрібна.
- До дріжджової суміші додайте цукор, сіль, олію та просіяне борошно разом з розпушувачем. Замісіть тісто, воно має бути м’яким та еластичним. Не забивайте його мукою.
- Накрийте плівкою та залиште в теплому місці підходити на 1 годину.
- За цей час займіться начинкою. Почистіть картоплю та відваріть до повної готовності. Наріжте цибулю дрібними кубиками і обсмажте на олії до золотистого кольору.
- Злийте воду з картоплі, додайте вершкове масло і розімніть у пюре, додайте засмажку і перемішайте, посоліть і поперчіть до смаку.
- Тісто на пиріжки розділіть на невеликі шматочки, вагою до 40-50 г і сформуйте пиріжки.
- Залишіть у теплому місці ще на 15-20 хвилин, щоб пиріжки підійшли, після чого змастіть їх зверху жовтком.
- Викладіть пиріжки швом вниз на деко, змащене маслом. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
Читайте також:
Листкові пиріжки з бринзою та баклажанами: такої смакоти ви ще не куштували
Це не пиріжки, а справжній кулінарний шедевр: вони смачні та ніжні – готуйте одразу дві порції