П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОсь як треба готувати: неймовірно смачні булочки - ідеальний рецепт повітряного тіста

Ось як треба готувати: неймовірно смачні булочки – ідеальний рецепт повітряного тіста

Этот материал также доступен на русском языке
Булочки люблять усі. Їх можна приготувати з різними начинками – маком, корицею, яблуками, солодким сиром, але найголовніше замісити ідеальне тісто. Тісто має бути здобним. Якщо ви шукаєте рецепт найсмачнішого тіста для булочок, то у нас є такий рецепт.

Кожна господиня має свій рецепт дріжджового тіста для здобної випічки, але цей рецепт – справжня знахідка. Тісто виходить ароматним, вершковим, смачним та дуже повітряним.

Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніше дріжджове тісто.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 5 ст. ложок цукру;
  • 11 г сухих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • солодка начинка.

 

Приготування:

  1. Якщо ви на 100% упевнені у якості та свіжості своїх дріжджів, то можете відразу ж замішувати тісто без опари. Але якщо є сумніви, то краще зробити опару. Для цього нагрійте молоко до кімнатної температури, всипте дріжджі, 2 ст. ложки цукру та 1 столову ложку борошна. Розмішайте ретельно та залиште в теплому місці на 20 хвилин.
  2. Коли опара підійде, вбийте одне яйце, додайте цукор, що залишився, ванільний цукор, дрібку солі, розтоплене вершкове масло і просіяне борошно. Замісіть м’яке тісто.
  3. Відправте тісто у велику ємність і накрийте зверху рушником. Тісто має підходити у теплому місці не менше 60 хвилин.
  4. У цей час можете зайнятися приготуванням начинки. Начинку ви вибираєте на власний смак. Це можуть бути яблука, сир, ягоди, мак чи кориця.
  5. За годину можна формувати булочки з начинкою або зробити звичайні порожні булочки – вони теж вийдуть дуже смачними.
  6. Коли булочки будуть готові, їх потрібно змастити зверху збитим жовтком і залишити на вистоювання. Достатньо 20 хвилин. Після цього їх можна випікати у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.

Булочки за цим рецептом виходять дуже повітряними та м’якими. Смачного!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні