Неділя, 15 Вересня, 2024
ГоловнаГрошіЯк пенсіонеру заощадити на мобільному зв'язку: найоптимальніші тарифи для людей старшого віку

Як пенсіонеру заощадити на мобільному зв’язку: найоптимальніші тарифи для людей старшого віку

Этот материал также доступен на русском языке
У «Київстарі» попередили про збільшення вартості деяких тарифів у вересні. А що відбувається з цінами на мобільний зв'язок у інших операторів? Як пенсіонеру з кнопковим телефоном обрати найвигідніший тариф?

Нещодавно я стала свідком того, як жінка поважного віку поповнювала рахунок свого мобільного телефону. Звичайна побутова ситуація викликала обурення: тримаючи в руці простий кнопковий телефон, жінка змушена була заплатити за послуги мобільного оператора понад 200 гривень. За що довелося сплатити такі великі кошти, лише за дзвінки?

На жаль, сьогодні майже всі телефонні тарифи включають плату за інтернет, навіть якщо абонент ним не користується. Відключити непотрібну опцію неможливо, і це призводить до зайвих витрат. Натомість оператори лише висловлюють «розуміння» і розводять руками. З огляду на це, ми вирішили переглянути пропозиції мобільних операторів і знайти найоптимальніші тарифи для людей старшого віку.

«Київстар»

На офіційному сайті оператора є окремий розділ з тарифними планами для людей від 60 років або з інвалідністю. Отже, ось що зараз пропонують:

  • «love ua. Комфорт» – вартість тарифного плану становить 140 гривень на місяць. Він включає безлімітні дзвінки в мережі оператора, 60 хвилин на дзвінки на інші мобільні та міські номери по Україні, 6 гігабайтів інтернету та 60 смс-повідомлень по країні.

  • «Любов до батьків. Домашній» – ціна тарифу 175 гривень на місяць. Він включає безлімітні дзвінки в мережі оператора, 75 хвилин на дзвінки на інші мобільні та міські номери по Україні, 7 гігабайтів інтернету та 75 смс-повідомлень по країні.

Крім того, при переході на один із цих тарифів, оператор пропонує обрати одну з «Суперсил» безкоштовно: 100 хвилин на інші мережі та за кордон, додаткові гігабайти інтернету щомісяця або безліміт на соціальні мережі та месенджери.

Мало хто знає, але в «Київстарі» можна підключитися до тарифного плану «LOVE UA Базовий» за 75 гривень на місяць. Він включає безлімітні дзвінки в мережі оператора, 75 хвилин на дзвінки на інші мобільні та міські номери по Україні, а також 7 гігабайтів інтернету. Згідно з умовами, у перші 4 місяці користування тарифом плата становитиме лише 60 гривень на місяць. Але така пропозиція доступна не для всіх номерів – з’ясовуйте у мобільного оператора.

!!! Підключити ці тарифи можна лише у магазині «Київстар» за контрактом. З собою мати паспорт, ідентифікаційний код та документ, що підтверджує статус.

Для зв’язку з оператором «Київстару» наберіть номер 466 або (0800) 300-466 (з іншого оператора).

«Водафон»

Оператор мобільного зв’язку «Водафон» рекомендує своїм абонентам уважно стежити за смс-повідомленнями, які надходять від нього. Зараз «Водафон» пропонує клієнтам такі оптимальні тарифи:

  • «Турбо» («Turbo») – вартість становить 180 гривень за 4 тижні. Тариф включає безлімітні дзвінки в мережі оператора, безлімітний інтернет, а також 800 хвилин на розмови з іншими операторами. З 1 серпня по 31 грудня діє акція: протягом перших шести місяців з моменту підключення другого пакета послуг у мережі «Водафон» вартість тарифу – 100 гривень.

  • «Джус старт» («Joice Start») – вартість пакету складає 200 гривень за 4 тижні. Цей тарифний план включає безлімітні дзвінки в мережі оператора, безліміт на використання мобільних застосунків, 1000 хвилин на розмови з іншими операторами та 20 гігабайтів інтернету. Існує також акційна пропозиція: протягом шести місяців з моменту переходу в мережу «Водафон» вартість тарифу складатиме 160 гривень.

Оператор «Водафон» також пропонує різні тарифи для користувачів мобільних на контрактній основі. Це може бути вигідним варіантом для тих, хто шукає доступні тарифи з повним пакетом послуг.

  • «Ред турбо» («Red Turbo») – вартість пакету становить 150 гривень на місяць. Тариф включає безлімітні дзвінки в мережі оператора і безлімітний інтернет, 1000 хвилин на всі мережі України та 0,50 гривні за одне смс-повідомлення. Також діє акційна пропозиція: вартість складе 100 гривень на місяць протягом року з моменту переходу в мережу «Водафон».

  • «Ред старт» («Red Start») – вартість пакету становить 190 гривень на місяць. Тариф включає безлімітні дзвінки в мережі оператора, 200 хвилин на інші мережі України, 20 гігабайтів інтернету і 200 смс-повідомлень по Україні. Якщо ви перейдете в мережу «Водафон» з іншого оператора, вартість протягом року буде знижена до 120 гривень на місяць.

!!! Щоб підключити ці та інші тарифи або перейти в мережу «Водафон», треба завітати до магазину оператора. Для цього потрібен паспорт або інший документ, що посвідчує особу.

Для зв’язку з оператором «Водафону» наберіть номер 111 або (0800) 400-111 (з іншого оператора).

«Лайфселл»

Мобільний оператор «Лайфселл» пропонує кілька тарифних планів, які можуть бути оптимальними для людей старшого віку. Вартість тарифного плану залежить від статусу вашого номера:

  • «Просто Лайф» – стандартна вартість тарифного плану становить 160 гривень на 4 тижні. Він включає 300 хвилин на дзвінки на всі мобільні номери по Україні, 8 гігабайтів інтернету і безліміт на користування деякими застосунками. Якщо номер ідентифікований (підключений за контрактом), вартість знижується до 140 гривень. Крім того, якщо номер перенесено до «Лайфселл» від іншого оператора, тариф можна підключити за спеціальною ціною 90 гривень на 4 тижні.

  • «Я на зв’язку!» – акційний пакет послуг, вартість якого 60 гривень на 30 днів. Пропозиція діє до кінця року і передбачає 500 хвилин для дзвінків на усі номери по Україні (міські, мобільні, «Лайфселл») та 10 гігабайтів інтернету. Участь в акції доступна абонентам, чия переважна зона перебування в лютому 2022 року була на території Запорізької, Харківської, Миколаївської, Херсонської, Донецької та Луганської областей у межах зон покриття базових станцій.

Також в мережі вже певний час діє послуга «Хендмейд». Вона дозволяє налаштувати тарифний план за індивідуальними потребами. Ця опція підійде для тих, хто користується звичайним мобільним телефоном, і не має потреби в інтернеті. Наприклад, якщо вибрати безліміт на дзвінки в мережі, 100 хвилин на інші номери та 100 смс-повідомлень по Україні, вартість такого тарифу складатиме 140 гривень на 4 тижні (дані вказані за мінімальною пропозицією).

 Для зв’язку з оператором «Лайфселл» наберіть номер 5433 або (0800) 20-54-33 (з іншого оператора).

Чим контракт відрізняється від тарифів передплати?

Мобільні оператори дедалі частіше пропонують вигідні тарифні плани за контрактом.

Послуги за контрактом не дорожчають так часто, як звичайні, також є індивідуальні знижки, які можна підключити в магазинах оператора. Оплата тарифу знімається щодня, наприклад, 3 або 5 гривень, що дозволяє поповнювати рахунок на кілька днів вперед, а не на 4 тижні одразу.

Однак є нюанс: якщо рахунок не поповнений або на ньому немає коштів, нараховується борг. Плата за послуги на контракті є обов’язковою!

Ми раніше писали:

Щоб мобільний зв’язок був по кишені: деякі українці можуть перейти на бюджетний тариф

Пенсіонери можуть значно заощадити на дзвінках: що пропонують мобільні оператори.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні