Субота, 14 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниУ супермаркетах змінюються правила видачі готівки на касі - що мають знати...

У супермаркетах змінюються правила видачі готівки на касі – що мають знати покупці

Этот материал также доступен на русском языке
Національний банк України оновив порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні.

Раніше ми писали, що Нацбанк вводить обмеження на грошові перекази з картки на картку

Відтепер  наші громадяни мають право не брати в супермаркетах гроші, які їм видають в межах послуги “готівка на касі”, якщо купюри перебувають у неліквідному стані. Такі купюри та монети будуть утилізуватися. Їх не можна видавати покупцям та клієнтам.

У Нацбанку України зазначили, що кошти, які видають на касах, не мають викликати сумніву щодо їхньої справжності та платіжності, пише Обозреватель.

“Доручив суб’єктам господарювання під час надання послуги “готівка на касі” видавати держателю платіжної картки лише придатні до обігу платіжні банкноти та монети, що не викликають сумніву в їх справжності та платіжності. Натомість зношені банкноти не повинні потрапляти до клієнтів, а мають вилучатися та здаватися разом із готівковою виручкою до обслуговуючих банків”, – повідомили в НБУ

У НБУ зазначили, що співробітники супермаркетів та магазинів в свою чергу не мають права не приймати гроші у покупця. Навіть під приводом відсутності банкнот і монет меншого номіналу, аби дати здачу. На такого касира можна подати скаргу.

Також у НБУ нагадали, що  у магазинах, на АЗС та в аптеках за послугою “готівка на касі” можна зняти з картки до  6000 грн за одну операцію. Конкретний ліміт визначає торговець.

Вас також можуть зацікавити новини:

Обмеження переказів із картки на картку: які ліміти встановить Нацбанк (відео)

Українцям офіційно дозволили красти: ідеальна схема для наповнення бюджету (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні