Субота, 14 Вересня, 2024
ГоловнаДачаНе викидайте ніколи лушпиння цибулі, - це справжній скарб для дачників

Не викидайте ніколи лушпиння цибулі, – це справжній скарб для дачників

Этот материал также доступен на русском языке
Цибулеве лушпиння — один із резервів підвищення врожайності. Лушпиння вбиває патогенну мікрофлору в ґрунті, одночасно підгодовує рослину мікроелементами. Як використовувати лушпиння на ділянці, читайте далі.

Раніше ми писали про те, чому цибуля погано пахне.

Цибулеве лушпиння — один із резервів підвищення врожайності. Воно вбиває патогенну мікрофлору у ґрунті, одночасно підгодовує рослину мікроелементами.

Цибулеве лушпиння для огірків

Як тільки помітите найменше пожовтіння листя огірків, візьміть дві жмені луштиння, покладіть в емальований 10-літровий посуд, налийте догори води і прокип’ятіть 5 хв. Знявши відвар з вогню, дайте йому настоятися, потім процідіть.

На відро води візьміть 2 л відвару. Обробіть з обприскувача або з лійки листя огірків. Тільки робіть це вранці. Лушпыння, що залишилася після проціджування, — відмінна мульча.

При зараженні огірків павутинним кліщем використовуйте для обприскування рослин настій лушпиння цибулі (200 г лушпиння настояти в 10 л води 4–5 днів, процідити). Провести не більше трьох обприскувань із проміжком у 5 днів.

Лукове лушпиння для боротьби з попелицею

Для боротьби з попелицею на овочевих культурах ефективно такий засіб: наповніть 0,5 відра луштиння, залийте догори гарячою водою, залиште на добу, процідіть, розбавте в два рази водою. Такий розчин можна застосовувати і для боротьби з колорадським жуком на баклажанах та картоплі.

Спробуйте і переконайтеся, що все це працює. І не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Вас також можуть зацікавити новини:

Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)

Нульовий кредит на сонячні станції: що змінилося за умов, які пропонують банки (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні