Насамперед зазначимо, якщо ви взяли для рецепту звичайні баклажани, які мають смак гіркоти, то краще позбутися її за допомогою солі, якщо ви взяли гібриди, які не гірчать, то ніяких операцій проводити не потрібно.
Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.
Інгредієнти:
- 3 баклажана;
- 2 перця солодких перцю;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 1 пучок петрушки;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 2 ст. ложки оцту;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ст. ложка меду;
- 1 ч. ложка коріандру;
- сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Наріжте баклажани тонкими смужками довжиною 4-6 см. Обсмажте їх на сковороді з невеликою кількістю олії. Можна запекти в духовці, якщо ви не любите смажене.
- Цибулю наріжте чверть кільцями, перець соломкою, а моркву натріть на тертці для моркви корейської. Змішайте овочі.
- Подрібніть часник і петрушку і додайте до овочів.
- В окремому посуді приготуйте соус. Для цього змішайте соєвий соус, олію, оцет, мед, коріандр. Залийте соусом баклажани з морквою, цибулею та перцем, добре розмішайте і дайте настоятися 2-3 години, а краще на ніч прибрати в холодильник.
Ця закуска миттєво розлетиться зі столу, вона оригінальна та дуже смачна.