Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаДачаКопієчне підживлення для винограду: внесіть його восени — і грона ломитимуться від...

Копієчне підживлення для винограду: внесіть його восени — і грона ломитимуться від ягід

Этот материал также доступен на русском языке
Від своєчасно внесених підживлень багато в чому залежить врожайність винограду. Розповідаємо, що треба зробити у вересні.

Для гарного росту та врожайності винограду дуже важливі осінні підживлення. Не пропустіть цей важливий етап, щоб наступного року виноград порадував вас щедрим урожаєм.

Раніше ми розповідали, чим підгодувати аґрус наприкінці літа.

Для підживлення винограду не обов’язково використовувати дорогі хімічні речовини, можна обійтися недорогими, але не менш ефективними добривами.

Чим підгодувати виноград у вересні

Попіл є одним з найдоступніших засобів, що містить багато мінералів і корисних мікроелементів, які потрібні винограду. Особливо корисний для рослини хвойний, листовий і соняшниковий попіл.

Попіл можна вносити сухим та мокрим способами. При сухому способі просто розсипте попіл навколо лози та перекопайте ґрунт. Якщо хочете використати мокрий спосіб, розчиніть 300 г попелу у відрі води, а потім у цю суміш додайте ще 10 л води. Навколо кожного куща викопайте траншею глибиною приблизно 15 см і влийте по 5 л розчину під одну рослину, після чого закопайте траншеї.

Пташиний послід наситить виноград необхідним азотом. Розведіть 1 кг посліду у відрі води й залиште настоятися на 10 днів під сонячним промінням. Розведіть суміш чистою водою в пропорціях 1:10 і влийте по 500 мл такого розчину під кожен кущ. Не перевищуйте зазначене дозування й стежте за тим, щоб розчин не потрапив на саму рослину, інакше на лозі з’являться опіки.

Мінеральні добрива. Найефективніші мінеральні добрива для винограду восени – це суперфосфат, калійна сіль, сульфат калію, фосфоритне борошно та Екоплант. Вносити їх потрібно за інструкцією, розсипавши по землі або розвівши у воді та обприскавши ними кущі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)

Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні