Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 28 серпня — чому цього дня потрібно з'їсти...

Свята та народні прикмети 28 серпня — чому цього дня потрібно з’їсти грушу на заході сонця

Этот материал также доступен на русском языке
28 серпня в Україні відзначають Міжнародний день краватки-метелика та Міжнародний день читання коміксів. Християни вшановують пам'ять святого преподобного Мойсея Муріна та святого Августина Іппонського. Іменини відзначають Василь, Іван, Кирило, Платон, Роман, Степан, Тарас, Теодор, Федір, Ян.

28 серпня – яке свято відзначають в Україні

28 серпня відзначають Міжнародний день краватки-метелика. День було започатковано у 2007 році. Хоча довгий час вважалося, що батьківщиною краватки-метелика є Франція, французи запозичили ідею цього аксесуара у хорватських солдатів. Під час Тридцятирічної війни у ​​них з’явилася мода зав’язувати на шиї хустку, щоби фіксувати комір сорочки. У XVIII столітті хустка трансформувалася в краватку-метелика, а згодом і в класичну краватку.

Також 28 серпня святкують Міжнародний день читання коміксів. Він був заснований у 2010 році за ініціативою Сари Мореан та Браяна Хітера, які хотіли повернути популярність коміксам. Дата обрана на честь дня народження Джека Кірбі, який є автором та співавтором таких класичних героїв коміксів як Капітан Америка. Халк, Люди Х, Фантастична четвірка та багато інших.

28 серпня – яке церковне свято 2024

28 серпня 2024 року християни вшановують пам’ять святого преподобного Мойсея Муріна та святого Августина Іппонського.

Преподобний Мойсей Мурін жив у IV столітті. Був рабом однієї знатної людини, яка вигнала його за погану поведінку. Після цього він став ватажком розбійників, але потім розкаявся, залишив зграю розбійників і пішов в одну з пустельних обителів і тут ревно виконував усі чернечі послухи.

Проводячи багато років в чернечих подвигах, преподобний Мойсей був висвячений у диякона, потім у пресвітера, в сані якого трудився 15 років і зібрав навколо себе 75 учнів. Було вбито розбійниками.

Блаженний Августин – богослов, філософ та єпископ Гіппона Царського в Нумідії, римській провінції у Північній Африці. Його праці вплинули на розвиток західної філософії та західного християнства, і він вважається одним із найважливіших отців Католицької церкви.

28 серпня – що не можна сьогодні робити

28 серпня, згідно з народними повір’ями, не рекомендується:

  • ходити в ліс — легко можна заблукати;
  • витрачати великі гроші на покупки — вони будуть невдалими;
  • давати обіцянки — їх не вдасться стримати.

28 серпня – що заведено робити цього дня

У цей день потрібно з’їсти грушу на заході сонця, якщо хочете знайти правильне рішення в складній ситуації. Якщо це зробити, уві сні побачите знак, який підкаже, що потрібно зробити.

Також у цей день збирають урожай овочів та фруктів та роблять заготівлі на зиму.

Хороший день для сватання та здійснення угод.

Згідно з місячним посівним календарем, 28 серпня 2024 року — вдалий день для посіву будь-яких рослин у теплиці та відкритому ґрунті. Можна садити та пересаджувати квіти. Вдалими будуть обробки ділянки від бур’янів та шкідників, проте не рекомендується удобрювати та поливати грядки.

28 серпня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом та врожай:

  • багато роси вранці — до спекотної та сонячної погоди;
  • хмари пливуть високо — до ясної та сонячної погоди;
  • вранці над річкою туман — до теплого дня та хорошого врожаю грибів;
  • багато павутиння — до морозної зими;
  • хороша погода — до прохолодного бабиного літа.

28 серпня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Василь, Іван, Кирило, Платон, Роман, Степан, Тарас, Теодор, Федір, Ян.

Вас також можуть зацікавити новини:

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні