Новини

Свята та прикмети 25 серпня — чому цього дня не радять розпочинати будівництво чи ремонт

25 серпня – яке свято відзначають в Україні

День шахтаря в Україні відзначається в останню неділю серпня. 2024 року він припадає на 25 серпня. В Україні День шахтаря відзначають із 1993 року після того, як Леонід Кравчук підписав відповідний наказ, щоб підтримати ініціативу працівників промисловості. Але для багатьох українських міст у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській та Львівській областях це свято особливе, оскільки саме на їхній території перебуває більше шахт. Загалом в Україні перебуває 150 шахт. З них 92% перебувають у Донецькому вугільному басейні, ще три відсотки – у Львівсько-Волинському басейні. Нині більша частина українських шахт не працює через повномасштабну війну, оскільки знаходяться близько до фронту, або взагалі перебувають під окупацією.

У 2024 році Свято Жнива випадає на 25 серпня. Свято, про яке відомо ще зі Старого Завіту: “… земля, що пила дощ, що багаторазово сходить на неї і що вирощує злак, корисний тим, для яких і обробляється, отримує благословення від Бога …” (Євр.6:7). Відзначаєють це свято зазвичай, починаючи з останньої неділі серпня або в останню неділю вересня за рішенням церковної громади.

25 серпня в Україні та світі святкують день народження операційної системи Linux. Це символ всього програмного забезпечення з відкритим кодом. Цікаво, що все розпочалося зі студентського проекту. Студент університету Хельсінкі Лінус Торвальдс працював на комп’ютері, де була встановлена ​​Unix-подібна операційна система SunOS. Він хотів мати таку саму систему і на своєму домашньому комп’ютері. Але такої ОС ще не було. Тому майбутній геній кібернетики почав шукати шляхи її створення. 25 серпня 1991 року він закінчив свою роботу, а назву вигадав, поєднавши своє ім’я з Unix. Він думав, що в майбутньому змінить її на Freax, але Лінукс дуже швидко став популярним.

А також 25 серпня святкують День примирливого поцілунку. Започаткувала це цікаве свято американка Жаклін Мілгейт, яка вважає, що поцілунок є чудовим варіантом примирення, закінчення сварки та налагодження стосунків. Поцілунки здатні продовжити життя, зміцнити імунну систему та допомогти спалити калорії. Вперше про поцілунки згадали у стародавніх писаннях, датованих 1500 роком до нашої ери.

25 серпня –день народження бляшанки. Хоча, з одного боку, може здатися, що це несерйозна дата, але завдяки справжньому винаходу людство отримало можливість тривалого зберігання продукції. У бляшанках можна зберігати овочі, фрукти, рибні та м’ясні продукти. Достатньо просто відкрити консервну банку, викласти готовий продукт на сковорідку, потім підігріти.

Яке сьогодні за церковне свято

Сьогодні, 25 серпня, у православному календарі відзначається день пам’яті святого апостола Тита. Він народився в язичницькій сім’ї, прийнявши християнство під впливом апостола Павла, і став його відданим учнем та соратником. Він згадується у посланнях апостола Павла, зокрема, у 2-му Посланні до Коринтян, де Павло висловлює подяку Титу за його допомогу у примиренні з коринтянами. Павло довіряв Титу вирішення складних питань у місцевих церквах. Однією з найважливіших місій Тита було керівництво Церквою на Криті, де він став єпископом. Апостол Павло написав Послання до Титу, яке входить до складу Нового Завіту. У цьому посланні Павло дає Титу поради щодо організації церкви, призначення пресвітерів і подолання різноманітних труднощів, з якими він стикався як пастир. Тіт продовжував служіння на Криті остаточно свого життя. За переказами, він помер природною смертю у глибокій старості.

Крім того, 25 серпня також відзначається день пам’яті святого апостола Вартоломея. У Євангеліях його часто ототожнюють з Нафанаїлом, родом з Кани Галілейської. Він був одним із перших учнів, яких апостол Філіпп привів до Христа, згідно з Євангелією від Івана. Після Вознесіння Христа і Зішестя Святого Духа, Вартоломей, як і інші апостоли, подався проповідувати Євангеліє. За переказами, його місіонерська діяльність охоплювала такі регіони, як Мала Азія, Індія, Вірменія та інші частини Східної Європи. Він проповідував серед язичників і засновував християнські громади, перетворюючи багатьох людей на віру. УАртоломей прийняв мученицьку смерть за свою віру.

Народні прикмети 25 серпня

  • Багато грибів у лісі до суворої та довгої зими.
  • Перелітні птахи сіли на дах будинку до дощової осені.
  • Ще не опадає листя — зима буде м’якою і прийде пізно.

Що сьогодні не можна робити

Наші пращури примітили, що наші пращури належали до грибів. Тому їх не можна збивати, зневажати, інакше у ваше життя прийдуть біди та нещастя. Якщо йдете до лісу за грибами, не можна брати із собою дітей – їх вкраде нечиста сила.

За народними прикметами цього дня не радять розпочинати будівництво чи ремонт – доведеться переробляти. Також слід відкласти угоди та договори – вони можуть виявитися невигідними надалі.

Що можна робити сьогодні

Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша, то й осінь буде холодною. У миску з водою клали будь-який срібний предмет, а потім вмивалися рідиною. Вважалося, що так можна зберегти свою молодість та красу. День вважається сприятливим для покупок та поїздок.

25 серпня – іменини сьогодні

Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Володимир, Іван.

Вас також можуть зацікавити новини:

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

Метки: поцілунок праздник прикмети свято шахтарі

Новое на сайте

  • Статті

Що робити, якщо за живу людину в церкві поставили свічку за упокій

Церква – це не місце, де працюють «магічні принципи». У Церкві не працює закон сліпої…

19/09/2024 19:33
  • Новини

Кизил маринований замінить вам маслини: оригінально, смачно, швидко

Маринований кизил - це не тільки оригінальна закуска, але і чудове доповнення до м'ясних страв…

19/09/2024 18:34
  • Новини

Стосується пенсіонерів: як по відео зв’язатися з Пенсійним фондом

Якщо у вас немає можливості скористатися телефонним зв’язком, то зв'язатися з контакт-центром Пенсійного фону і…

19/09/2024 17:39
  • Новини

Такі перевірки чекають на всіх споживачів: українця оштрафували на 100 тисяч гривень за лічильник

Споживачів попередили про покарання за прилади обліку комунальних послуг. Наразі в Україні відбуваються перевірки –…

19/09/2024 17:02
  • Статті

Експерти прогнозують подорожчання найбільш затребуваної в Україні крупи

Нині у воєнний час ситуація в українській економіці дуже нестабільна. Продукти дорожчають, а деякі стають…

19/09/2024 16:27
  • Статті

Тривоги пенсіонерів: чи можуть зменшити розмір вже призначеної пенсії у зв’язку із зміною закону

Правила нарахування мінімальної пенсії та доплати за стаж справді змінилися.

19/09/2024 15:53