Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаУряд зафіксував тариф на газ: які будуть ціни взимку для українців

Уряд зафіксував тариф на газ: які будуть ціни взимку для українців

Этот материал также доступен на русском языке
23 серпня на засіданні Кабінету міністрів України було прийнято дуже важливе рішення, яке стосується всіх жителів країни.

Раніше ми писали, що споживачі мають платити за новим тарифом.

Під час засідання Кабінету міністрів 23 серпня було прийнято рішення про фіксацію пільгової ціни на природний газ для населення та виробників тепла до кінця квітня 2025 року.

«Жодного дня зараз не минає без рішень, роботи та підготовки до опалювального сезону. Ця зима буде дуже непростою. Попри ремонти та відновлення 24/7, у нас все ще залишається дуже багато пошкоджених об’єктів енергетики», — зазначив Шмигаль.

Очільник уряду зауважив, що зима буде складною, однак робиться все можливе, щоб наші громадяни були забезпечені електропостачанням та теплом.

Покладення спеціальних обов’язків (ПСО) щодо постачання газу для підприємств теплокомуненерго діє до 30 квітня 2025 року (включно).

У рамках ПСО газові компанії зобов’язані постачати газ споживачам за регульованою ціною, хоч це економічно невигідно. Вартість газу для виробництва електрики на теплоелектроцентралях із теплофікаційним циклом та для газотурбінних/газопоршневих установок складала 16,5 тис. грн за 1 тис. куб. м, для теплоелектростанцій та ТЕЦ із конденсаційним циклом – 10,95 тис. грн.

Тариф для побутових споживачів залишається на рівні 7,96 грн за куб. м, з огляду на запроваджений мораторій. Такі ціни пропонує Нафтогаз, який обслуговує 98% населення.

Вас також можуть зацікавити новини:

Прийнято рішення щодо газового тарифу: що очікувати українцям з 1 вересня

Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні