Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаПрийнято рішення щодо газового тарифу: чого очікувати українцям з 1 вересня

Прийнято рішення щодо газового тарифу: чого очікувати українцям з 1 вересня

Этот материал также доступен на русском языке
Ціни на газ, як і загалом комунальні тарифи, залишаються актуальним питанням для багатьох українців, особливо в контексті можливого підвищення протягом зимового періоду.

Раніше ми розповідали, що українців позбавляють субсидій на комуналку.

Герман Галущенко, очільник Міністерства енергетики України, розповів, чи планує уряд продовжити дію ПСО (покладення спеціальних обов’язків) на газ для тепловиробників. Дія цього механізму завершується 31 серпня.

Про це він розповів під час Конгресу місцевої та регіональної влади під керівництвом Президента України.

Ціни на газ, як і загалом комунальні тарифи, залишаються актуальним питанням для багатьох українців, особливо в контексті можливого підвищення протягом зимового періоду.

За словами Галущенка, спеціальні обов’язки щодо постачання газу для тепловиробників будуть продовжені до завершення опалювального сезону 2024/2025 років. Отже, тариф на газ для тепловиробників залишиться незмінним.

“Дійсно, 31 серпня закінчується дія “газового” ПСО. Але його буде продовжено до кінця наступного опалювального сезону, тобто до 30 квітня. Відповідний проект вже розроблено”, – пояснив міністр.

Міністерство енергетики разом із НКРЕКП працюють над визначенням економічно обґрунтованої ціни на газ для газопоршневих і газотурбінних установок. При цьому Галущенко зазначив, що існує можливість зниження нинішньої ціни, яка становить 16,5 тис. гривень за 1000 кубометрів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)

Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні