Якщо ви любите рибу, то обов’язково приготуйте її за цим рецептом, ваші рідні будуть у захваті і навряд чи здогадаються, що це звичайний хек.
Раніше ми розповідали, як засолити смачно скумбрію.
Інгредієнти:
- 600-800 г філе хека;
- 200 мл вершків;
- 100 г твердого сиру;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2-3 зубчики часнику;
- 1 столова ложка олії;
- сіль та перець – за смаком;
- зелень (петрушка, кріп).
Приготування:
- Розморозьте філе, промийте його та висушіть паперовим рушником або серветками.
- Наріжте на порційні шматки, посоліть і поперчіть. І відставте на 15 хвилин.
- Наріжте цибулю півкільцями, а моркву натріть на тертці.
- На розігрітій сковороді підсмажте до золотистого кольору цибулю, потім додайте моркву, смажте, щоб вони стали м’якими.
- В окремій мисці змішайте вершки з подрібненим часником, всипте трохи солі і поперчіть. Додайте подрібнену зелень для аромату.
- У форму для запікання першим шаром викладіть частину цибулі і моркви, зверху хек, потім залайте все соусом, зверху викладіть засмажку, що залишилася.
- Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин, потім зверху блюдо потрібно посипати натертим сиром і ще запікати хвилин 10.
Читайте також: Хек, запечений на кускусі ідеально підійде на суботу та неділю
Така риба відмінно підійде до улюбленого гарніру, а ще ніхто не здогадається, що цей шедевр приготовлений зі звичайного хека, настільки він смачний.