Неділя, 24 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіхто не здогадається, яку рибу ви подали на стіл: цей рецепт перетворить...

Ніхто не здогадається, яку рибу ви подали на стіл: цей рецепт перетворить звичайний хек на шедевр

Этот материал также доступен на русском языке
Для багатьох хек – звичайнісінька риба. Іноді суха і не дуже апетитна, але досвідчені господині готують його так, що можна подумати, ніби це дорога океанічна риба. Хек виходить соковитим, смачним і просто таючим у роті.

Якщо ви любите рибу, то обов’язково приготуйте її за цим рецептом, ваші рідні будуть у захваті і навряд чи здогадаються, що це звичайний хек.

Раніше ми розповідали, як засолити смачно скумбрію.

Інгредієнти:

  • 600-800 г філе хека;
  • 200 мл вершків;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 столова ложка олії;
  • сіль та перець – за смаком;
  • зелень (петрушка, кріп).

Приготування:

  1. Розморозьте філе, промийте його та висушіть паперовим рушником або серветками.
  2. Наріжте на порційні шматки, посоліть і поперчіть. І відставте на 15 хвилин.
  3. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву натріть на тертці.
  4. На розігрітій сковороді підсмажте до золотистого кольору цибулю, потім додайте моркву, смажте, щоб вони стали м’якими.
  5. В окремій мисці змішайте вершки з подрібненим часником, всипте трохи солі і поперчіть. Додайте подрібнену зелень для аромату.
  6. У форму для запікання першим шаром викладіть частину цибулі і моркви, зверху хек, потім залайте все соусом, зверху викладіть засмажку, що залишилася.
  7. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин, потім зверху блюдо потрібно посипати натертим сиром і ще запікати хвилин 10.

Читайте також: Хек, запечений на кускусі ідеально підійде на суботу та неділю

Така риба відмінно підійде до улюбленого гарніру, а ще ніхто не здогадається, що цей шедевр приготовлений зі звичайного хека, настільки він смачний.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні