П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСкумбрія у пляшці – найкращий рецепт засолювання: риба виходить ароматною та дуже...

Скумбрія у пляшці – найкращий рецепт засолювання: риба виходить ароматною та дуже смачною

Этот материал также доступен на русском языке
Риба виходить не просто малосольною, але своїм виглядом і навіть смаком вона нагадує копчену. Готувати її – суцільне задоволення, тому що цей рецепт простий та легкий.

Цей оригінальний рецепт засолювання вам точно сподобається, риба буде дуже смачною, ніжною та апетитною. І, пам’ятайте, скумбрія корисна для здоров’я.

Раніше ми розповідали, як смачно запекти скумбрію.

Інгредієнти:

  • 2 скумбрії;
  • 1,5 літра води;
  • 3 столові ложки солі;
  • 1,5 столової ложки цукру;
  • 2 столові ложки чорного чаю;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 2 лаврові листи;
  • лушпиння від 3 цибулин.

Приготування:

  1. Рибу помийте, очистіть та видаліть голову.
  2. Приготуйте маринад. Налийте в каструлю воду і додайте в неї сіль, цукор, лавровий лист, лушпиння цибулі, чай і перець. Доведіть все до кипіння та варіть маринад протягом 5 хвилин після закипання.
  1. Зніміть каструлю з маринадом з вогню і дайте йому охолонути.
  2. Візьміть пластикові пляшки, краще якщо вони будуть літрові, але підійдуть і на 1,5 літра. Відріжте верхню частину пляшки і покладіть рибу.
  3. Процідіть маринад через дрібне сито або марлю і залийте у пляшки, він повинен повністю покривати рибу.
  4. Зверху накрийте пляшку харчовою плівкою або фольгою і відправте в холодильник на 48 годин.
  5. Після закінчення 2 діб рибу можна діставати з маринаду, нарізати на порційні шматочки та насолоджуватися приємним смаком.

Читайте також: Вчені дійшли несподіваних висновків у вивченні ступеня корисності риби

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні