Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЧим підгодувати аґрус у серпні, щоб ягоди були великими та солодкими

Чим підгодувати аґрус у серпні, щоб ягоди були великими та солодкими

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб отримати рясний урожай аґрусу, важливо забезпечити рослини належним доглядом. Кущі можуть рости на одному місці десятки років, але згодом ґрунт виснажується, а стан рослини погіршується. Без регулярного внесення добрив та оздоровлення ґрунту розраховувати на високий урожай не варто.

Раніше ми писали, що саме ці дерева і кущі неодмінно потрібно обрізати у серпні.

Через колючки багато садівників вважають за краще виділяти аґрусу місце на краю ділянки, щоб рідше стикатися з його шипами. Однак цей чагарник не вибагливий і може успішно рости біля паркану, якщо отримує достатньо сонця, вологи та поживних речовин.

Сучасні сорти аґрусу значно покращені порівняно з його дикими предками. Для отримання щедрого врожаю великих та солодких ягід краще садити кущі на відкритих сонячних ділянках. У південних регіонах допустиме вирощування у легкій тіні від дерев або поруч із високим парканом.

Для успішного зростання та рясного плодоношення аґрусу необхідні регулярні щедрі поливи протягом усього сезону. Після збирання врожаю необхідно підгодувати кущі агрусу.

У серпні рослини продовжують вегетувати, відбувається закладання квіткових бруньок для врожаю наступного року.

Фосфор та калій беруть участь у формуванні квіткових бруньок, а також забезпечують гарну зимівлю рослини. Фосфор стимулює зростання нових коренів, а калій стимулює відтік поживних речовин, накопичених у листі, в пагони, що прискорює визрівання кори та покращує морозостійкість.

Після збирання врожаю потрібно рясно полити кущі та підгодувати їх монофосфатом калію (монокалійфосфатом). Це досить дороге добриво порівняно з суперфосфатом і сульфатом калію, проте воно є більш ефективним, оскільки фосфор у ньому знаходиться у формі, що легко засвоюється.

Як калійно-фосфорне добрива можна застосовувати борофоску, її вносять у ґрунт у сухому вигляді, в борозну по проекції крони куща, а потім рясно проливають. На дорослий кущ знадобиться гарна жменя борофоски, її рівномірно розподіляють навколо куща.

Вас також можуть зацікавити новини:

Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)

Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні