Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк прибрати запах поту з верхнього одягу без прання – ось що...

Як прибрати запах поту з верхнього одягу без прання – ось що роблять розумні господині

Этот материал также доступен на русском языке
Через тривале носіння верхній одяг може увібрати в себе запах поту. Найбільш проблемними місцями є нижня частина пройми, місця, де вшитий рукав. Найкращим способом позбутися неприємного аромату є прання. Але іноді немає можливості прати увесь виріб. Ми зібрали краще рекомендації, як позбутися запаху поту на верхньому одязі в домашніх умовах.

Сода

Паста з харчової соди, до якої додали трохи води, чудово впорається з такими особливими забрудненнями. Нанесіть її на ділянки, що мають інтенсивний запах зсередини виробу. Залишіть на пів години. Потім потріть місце вологою поролоновою губкою. Залишки соди змийте чистою ганчіркою.

Раніше ми розповідали, як прати чорний одяг, щоб він не втратив свій колір.

Лимон

Лимонний сік змішаний навпіл з водою також добре впорається із запахом поту. Але пам’ятайте, що такий засіб може мати відбілюючу дію. Тож користуйтеся ним обережно.

Спирт

Спирт ідеально підходить для дезінфекції. Зважаючи на те, що запах поту викликають бактерії, ця речовина допоможе прибрати їх. Можна розвести медичний спирт чистою водою у співвідношенні 1:2 або використовувати горілку. Ватним диском нанесіть речовину на проблемне місце. Залишіть до повного висихання. Протріть вологою ганчіркою, якщо залишиться аромат алкоголю.

Оцет

Кислота у складі оцту діє аналогічно лимонному соку. Також ці продукти можна замінити розведеною лимонною кислотою у воді. Але процедуру спочатку слід провести на непомітній ділянці, можливо, зміна кольору тканини.

Мороз

Незвичайний, але не менш дієвий спосіб. Якщо річ невелика, її можна помістити у морозильну камеру на 3 години. Взимку такі речі добре виносити на вулицю, аби вони добре промерзли.

Читайте також: Чому сідає одяг, що ми робимо не так: проблема не тільки в температурі і режимі прання

Сонце

Інтенсивні сонячні промені також мають певну дезінфікуючу дію. Винесіть на літнє провітрювання зимовий чи осінній одяг. Краще його вивішувати навиворіт. Це стане ще й чудовою профілактикою цвілі, яка часто оселяється у шафах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні